Напук на икономическия министър Корнелия Нинова, която обеща да попречи

...
Напук на икономическия министър Корнелия Нинова, която обеща да попречи
Коментари Харесай

Сечено на Нинова! Теленор наглее с нова честитка за увеличение на сметките

Напук на икономическия министър Корнелия Нинова, която даде обещание да попречи на мобилните оператори да подвигат цените, през днешния ден Теленор още веднъж " зарадва " клиентите си с SMS-и с противоположното. Телекомът оповестява, че усилва месечните такси по настоящите контракти от февруари с 3.3%. Толкова е средногодишната инфлация за 2021 година, оповестена преди ден от Националния статистически институт.

Повишението е по-малко от първичните планове на телекома. В края на предходната година А1 и " Теленор " изпратиха SMS-и на клиентите си, в които ги уведомиха, че имат намерение да вдигнат цените с насъбраната инфлация за 2 години - 2020 и 2021 година Прогнозите на операторите бяха, че това ще докара до растеж на цените от порядъка на 5%.

Комисията за отбрана на потребителите обаче забрани на мобилните оператори да " натрупва " показатели на повишаване, и напомни, че те имат право да осъвременяват цените си, само че единствено с инфлацията за миналата година. Телекомите пък от своя страна заведоха административни каузи против намесата на Министерство на стопанската система, само че ги изгубиха на първа инстанция и не последва обжалване на втора. Така нарастването ще е единствено със средногодишната инфлация за м. година

Преди дни основният изпълнителен шеф на Теленор България Джейсън Кинг разгласява на страницата на телекома писмо до клиентите на оператора, в което оповестява, че компанията се е отказала да усилва цените с насъбраната инфлация през 2020 година и 2021 година и че нарастването ще е единствено с % на повишаване на живота през м. година

Според него нарастването на месечните сметки ще е с към 1 лев.

Скоро дейности по нарастване на месечните такси с индексация за 1 година обратно ще подхващат и другите два мобилни оператора с лиценз у нас - А1 и Виваком.

ЕТО КАКВИ СЪОБЩЕНИЯ ПОЛУЧАВАТ ДНЕС АБОНАТИТЕ НА ТЕЛЕНОР:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР