Напрежението във Венецуела се покачва, след като венецуелската армия обяви

...
Напрежението във Венецуела се покачва, след като венецуелската армия обяви
Коментари Харесай

Опозиция срещу военни - ще има ли скорошен кървав сблъсък във Венецуела?

Напрежението във Венецуела се повишава, откакто венецуелската войска разгласи затваряне на пристанищата до неделя (24 февруари), а водачът на опозицията и провъзгласил се за президент на страната Хуан Гуайдо възнамерява да пътува до границата с Колумбия още през днешния ден (21 февруари) и да спомага за внасяне на филантропична помощ макар блокадата, съобщи БГНЕС.
Постановлението на военните гласи, че се не разрешава на кораби да излизат от пристанищата на Венецуела до неделя, с цел да избегнат дейности от " незаконни " групи. А по заповед на Николас Мадуро военните барикадираха огромен граничен мост
Гуайдо прикани водачи на рейсове, с цел да се насочат към границите, в опит да съберат помощта за венецуелците, страдащи от дефицит на обикновени артикули. Неговата пресслужба разгласи, че ще замине за границата с фургон, дружно с почитатели от следеното от опозицията Венецуелско национално заседание. Гуайдо, който твърди, че 300 000 души биха могли да загинат без приток на помощ, съобщи, че ще събере милион доброволци, с цел да може помощта да стигне до хората. Той повтори обещанието си, че доставките ще влязат " по един или различен метод " - даже в случай че Мадуро форсира напъните си да блокира помощта, за която той твърди, че е предлог за американска инвазия.
Доставките на храни и медикаменти за популацията, наранено от рецесията, се трансфораха в основен фокус на битката за власт сред Мадуро и Гуайдо, 35-годишният водач на венецуелскиа парламент е подсилен като настоящ президент от повече от 50 страни, в това число Съединени американски щати и всички огромни страни в Европа без Италия. Русия, Китай, Мексико, Турция и Уругвай бяха измежду изразилите поддръжката си за Мадуро като законно определен президент на страната.
Междувременно националният консултант по сигурността на Съединени американски щати Джон Болтън съобщи, че венецуелският боен аташе в Организация на обединените нации е признал опозиционния водач на страната Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела. " Военният аташе на Венецуела в Организация на обединените нации, полковник Педро Чиринос, разгласи формалното си самопризнание на Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела ", съобщи Болтън в Twitter.

El agregado militar venezolano en las Naciones Unidas, Coronel Pedro Chirinos, anuncia su reconocimiento del Presidente interino Juan Guaido. Él ha elegido la democracia para los venezolanos sobre la tiranía de Maduro. https://t.co/4fEyLLZC2A
— John Bolton (@AmbJohnBolton) 20 февруари 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР