Напрежението в Скопие беше очаквано, но премина някои граници. Пострадали

...
Напрежението в Скопие беше очаквано, но премина някои граници. Пострадали
Коментари Харесай

Милена Милотинова: ЕС разбра, че ключът за решаване на проблема е в Скопие



" Напрежението в Скопие беше предстоящо, само че мина някои граници . Пострадали главно бяха от полицията. Единият от потърпевшите беше от първия ред служители на реда. Това не е нещо, което би трябвало да бъде знак за страна, която желае да е част от Европейския съюз ".

Това описа пред БНР Маринела Величкова, сътрудник на Българска телеграфна агенция в Скопие.

" Протестите в Северна Македония от последните дни демонстрират това, което България опитваше да каже на Европейския съюз . След тези митинги Европейският съюз изцяло е схванал българската позиция и за какво бяхме принудени да блокираме началото на договарянията ".

Това разяснява в предаването " 12+3 " журналистът Милена Милотинова, водещ на публицистичното предаване " Брюксел 1 " по Bulgaria ON AIR, създател на филмите " Само тъй като бяха българи " и " Хроника на едно национално изменничество ". И добави:

" В Европейски Съюз към този момент са наясно къде е казусът, ключът за решение е в Скопие … Албания има по-голяма степен на подготвеност за участие спрямо РСМ. Надявам се, че политиците в Скопие ще постъпят задоволително отговорно и ще одобряват френското предложение, което ще им отвори път към присъединение към Европейски Съюз. Надявам се разсъдъкът да надделее ".

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР