Напрежението в сирийската провинция Идлиб може да ескалира в по-голям

...
Напрежението в сирийската провинция Идлиб може да ескалира в по-голям
Коментари Харесай

ЕС вижда риск от голям международен конфликт в Идлиб

Напрежението в сирийската провинция Идлиб може да ескалира в по-голям интернационален спор, предизвести висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от " Ройтерс ". Борел добави, че блокът ще обмисли всички нужни ограничения, с цел да отбрани ползите си в сигурността.

В " Туитър " той прикани ексалацията към Идлиб незабавно да спре. " Има риск от нахлуване в огромна открита интернационална военна борба ", съобщи Борел.

" Европейски Съюз приканва всички страни за бърза бърза деескалация и показва страдание за жертвите ", показва още той.

Междувременно съгласно турски медии стотици мигранти се насочват към турските граници с Гърция и България часове откакто представители на Анкара обявиха импровизирано, че Анкара повече няма да стопира сирийци, бягащи от войната, по пътя им към Европа.

Това следва ескалация в напрежението в сирийската провинция Идлиб, където 33-ма турски бойци (преди това се съобщаваше за 22 жертви) бяха убити при въздушен удар на сирийски държавни сили. С случая се свърза и Русия, която в действителност управлява въздушното пространство в региона, само че която упрекна Турция, че бойците ѝ не е трябвало да бъдат там. Руски издания пишат, че Москва и Анкара са се оказали на ръба на директен боен спор.

За турски медии и катарската телевизия " Ал Джазира " (която удостоверява известието на " Ройтерс " за отваряне на границата) държавното управление в Анкара заяви нощес, че няма смяна в бежанската му политика, само че към този момент не може да се оправи с миграционната обстановка на границата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР