Напрежението в редица градове във Франция, където днес за 56-и

...
Напрежението в редица градове във Франция, където днес за 56-и
Коментари Харесай

Полицията пусна сълзотворен газ срещу жълтите жилеткив Нант и Париж

Напрежението в редица градове във Франция, където през днешния ден за 56-и път " жълтите жилетки " излязоха по улиците, се ускори.

Според репортажи на телевизия " Се нюз " от Париж и Нант полицията е почнала да употребява сълзотворен газ против протестиращите, съобщи ТАСС.

В Нант, както и при предходните демонстрации, най-радикалните групи от " жълтите жилетки " се пробваха да се отклонят от маршрута, утвърден от управляващите за придвижването на колоната, и да си проправят път към центъра на града, най-много към локалното кметство.

Камъни и бутилки летяха към служителите на реда и жандармеристите, които блокираха пътя им. В отговор те използваха сълзотворен газ и арестуваха няколко хулигани. Някои от радикалите от " Черния блок " обаче съумяха да пробият до постройката на префектурата, от която полицията се опита да ги изтласка.

В Париж " жълтите жилетки " потеглиха от постройката на министерството на стопанската система и финансите, ситуирана на брега на Сена, към Порт дьо Версай, на доста километри разстояние в южната част на града. Колона от деятели на Общата конфедерация на труда (ОКТ), протестираща против промяната на пенсионната система, вървеше близо до тях през столицата от площад Монпарнас. Радикални участници в шествието на " жълтите жилетки " се пробваха да преминат в прилежащи улици и да се свържат с колоната на ОКТ. Полицията предотврати това със сълзотворен газ.

Асошиейтед прес заяви за няколко хиляди протестиращи " жълти жилетки ", присъединили се в шествието от финансовото министерство към югоизточната част на Париж. Към едногодишните си претенции за икономическа правдивост те прибавиха в листата на недоволствата си и пенсионната промяна, показва АП. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР