Напрежението в общинската МБАЛ Св. Мина между управителя проф. Петър

...
Напрежението в общинската МБАЛ Св. Мина между управителя проф. Петър
Коментари Харесай

Минути преди да бъде уволнен, шеф на голяма болница в Пловдив втрещи с цифри

Напрежението в общинската МБАЛ " Св. Мина " сред шефа проф. Петър Петров чиновниците не е туширано. Това стана ясно по време на сесията при разискването на предлагането за промяна на шефа, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Беше дадена опция на проф. Петров да се изкаже. Той акцентира, че за 2 години е съумял да изведе болничното заведение от тежкото финансово състояние. 

" Ще си потегли с вдигната глава – в две следващи години е осъществена облага надлежно 317 000 лева и 285 000 лева Сигурен съм, че ще остана единственият шеф, който е върнал дълг на общината – 260 000 лева пътуват в този момент към общината. Разплатих всички контрагенти. Болницата е чиста, единственото общинско здравно заведение без нито 1 стотинка дълг. Остават 150 000 лева в банката за черни дни. Изнесох на гърба си най-черните времена. По време на коронавирус пандемията никой не искаше мястото ми, доста хора ме търсиха, никого не сме върнали. Сега задкулисието взима връх. Обидно ми е, че не бях викнат от комисията. Ако ми се каже, че няма потребност от мен, щях да си потегли самичък " - сподели шефът.

Д-р Цветан Деведжиев съобщи, че е слисан от изнесените от проф. Петров числа. Самият той е бил отхвърлен от медицинския съвет на болничното заведение. Заяви, че за една година не е свиквана лекарска консултативна комисия, при 70 умряли от постковид затруднения. 

" Толкова хора имаше назначени и несъществуващи, аз не познавах хората, които идват като болногледачи, санитари, идват някакви специализиращи стажант лекари. Със своя егоистичен темперамент, проф. Петров се обкръжи с хора, които нямат отношение към развиването на болничното заведение. Назначи едно момиче без обучение, да ревизира кой по кое време идва на работа. От 17 сестри - имам 7, със междинна възраст 74 година От 8 лекари - имам 4. Шест месеца работих без електрокардиограф.

Има хора в болничното заведение със заплата 5000 лева, а моята е 1200 лева Професорът разцепи колективите – едни, които получават пари и други, които не получават. " - сподели Деведжиев.

След малко следва гласоподаване на настояването за освобождение на Петров.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР