Напрежението пламва в Камарата на републиканската партия, тъй като те вървят към спиране на правителството

...
Напрежението пламва в конференцията на републиканците в Камарата на представителите,
Коментари Харесай

Напрежението пламва в конференцията на републиканците в Камарата на представителите, докато върви към спиране на работата на правителството, като вътрешните борби излизат пред обществеността и стават все по-отвратителни.

Републиканският представител Мат Гец от Флорида беше в центъра на голяма част от драмата, атакувайки лично говорителя Кевин Маккарти. Но той също така участва в пререкания в социалните медии с други твърдолинейни консерватори, които помогнаха за посредничеството на плана на Републиканската партия за финансиране на правителството, разкрит за първи път в неделя вечерта.

Конгресменът Байрън Доналдс, също републиканец от Флорида, отвърна на критиките на Гец към плана, като написа в социалните медии: „Мат, кажи на хората истината. … Какъв е планът ви да съберете гласовете, за да откажете Джак Смит? Ще имате нужда от нещо повече от туитове и горещи снимки!!"

Конгресменът Чип Рой, консерватор от Тексас, който помогна за постигането на сделката, също критикува опозицията на хардлайнерите, като каза в консервативно радио шоу: „Не знам дали ще имаме гласовете или не, защото имам много консервативни приятели, които обичат да се бият в гърдите и да се тропат, казвайки: „О, това не е достатъчно чисто“.

Дори ако планът мине в Камарата, той най-вероятно
Всичко за Вашата сватба
ще бъде мъртъв при пристигането си в контролирания от Демократите Сенат. Но Маккарти ще се нуждае от подкрепа от почти цялата си конференция, за да прокара договорената сделка през тясно разделената Камара. Маккарти може да си позволи само да загуби четири гласа на Републиканската партия при продължаващо споразумение за преструктуриране, без да разчита на демократите.

Междувременно конгресменът Виктория Спартц, републиканец от Индиана, излезе с изявление в понеделник, в което нарече Маккарти „слаб“ и каза, че имат нужда от партийно ръководство, което иска да се бори за страната, а не само за „власт и картина на стената“.

Маккарти в отговор каза на репортери: „Едно нещо научих в живота: всеки, който ви критикува, никога не е работил повече от вас. Ако Виктория се притеснява да се бори по-силно, бих искал тя да се кандидатира отново и да не се отказва. Искам да кажа, че няма да се откажа. Ще продължа да работя за американската общественост.

 Председателят на Камарата Кевин Маккарти пристига в Капитолия на 18 септември 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Председателят на Камарата Кевин Маккарти пристига в Капитолия на 18 септември 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Чип Сомодевила/Гети изображения

Спартц обяви по-рано, че няма да търси преизбиране за мястото си в Камарата на представителите.

След това Гетц излезе в социалните медии и нарече коментарите на Маккарти „позорни“ и обвини говорителя в „нападение“ върху жени.

Републиканската републиканка Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия също решително отблъсква своите колеги от Републиканската партия, които подкрепят правителствения план за финансиране. Тя публикува дълго видео, опровергаващо Доналдс, който нарече разбирането на Грийн за законопроекта „погрешно“.

Грийн също избухна с подстрекателски публикации в социалните медии – и мемове „Шрек“ – за да разкритикува подкрепата за финансирането на Украйна и критикува колегите си, които носеха украински игли, за да покажат подкрепа за разкъсаната от война нация. Гетц също изглежда се подиграваше на Маккарти, че носи украинска игла, като публикува снимка на оратора, носещ такава, която след това беше споделена от конгресмен Ели Крейн, консервативен републиканец от Аризона.

Обърканите вътрешни борби показват предизвикателството, пред което е изправен Маккарти, докато работи, за да спре гласовете, за да избегне затваряне на правителството, да защити поста си на председател и да се справи с сложната оптика на финансирането на Украйна, докато украинският президент Володимир Зеленски посещава Капитолия тази седмица.

Представителят Стив Уомак, републиканец от Арканзас, обобщи ситуацията в „MTP Daily“ на NBC в понеделник: „В момента това е истинска катастрофа от страната на мнозинството.“

Доналдс, който се намесва във вътрешните борби, каза пред репортери, докато напускаше среща в офиса на Маккарти, че „политиката понякога може да стане брутална. Това е само част от всичко.“

„Но знаете ли, затова имам кожа от кевлар. Нямам дебела кожа, това е кевлар“, каза Доналдс, носейки чифт черни авиаторски слънчеви очила на закрито. „Така че, ако искате да предизвикате атаките, задействайте го. Готов съм."

Напрежението кипи, откакто републиканците се завърнаха от шестседмична ваканция. Гетц беше отправил критиките си към Маккарти до залата, заплашвайки да измести републиканеца от Калифорния от председателския пост, използвайки процес, наречен предложение за напускане. Маккарти имаше разгорещена конференция при закрити врата миналия четвъртък, предизвиквайки критиците си да продължат.

„Движете се, проклетото движение“, каза той, според четирима източника в стаята.

В понеделник вечерта Маккарти прозвуча с по-оптимистичен тон след среща с републиканските фракции на неговата конференция, разговорно наричани около Капитолийския хълм „петте семейства“.

„Винаги съм по-уверен! Животът е хубав“, каза Маккарти пред репортери, попитан дали се чувства по-уверен след срещата.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg