Напрежение в заради това, че направеления от личните лекари за

...
Напрежение в заради това, че направеления от личните лекари за
Коментари Харесай

Напрежение в Благоевград заради спрените направления за PCR тестове

Напрежение в поради това, че направеления от персоналните лекари за безвъзмездни през днешния ден няма да се издават.
Има опашка от чакащи пред локалното РЗИ, сподели btv. Някои чакат от през вчерашния ден. Оплакаха се, че никой не им изяснява " за какво ", а ги насочвали към записка на входа, на която просто е посочено, че посоки няма да се издават.
Сред чакащите има такива, които би трябвало да влизат в болница, само че не могат да го нарпавят, поради спряната процедура.
 РЗИ Благоевград стопира за ден направленията за безвъзмездни PCR проби РЗИ Благоевград стопира за ден направленията за безвъзмездни PCR проби
Жителите на Благоевград и района няма да получават медицински посоки в рамките дневно за осъществяване на безвъзмезден PCR-тест, въвежд...
Сред чакащте има и възпитаник, който втори ден не е на учебно заведение, а от майка му - на работа. Те и през вчерашния ден били на опашката пред РЗИ, само че никой не ги предизвестил, че през днешния ден няма да се издават посоки.
Сега единственият им вид е да си заплатят PCR теста.
Как се стигна до тук?
Влошената епидемиологична конюнктура в региона принуди и здравният министър да призове българите да заобикалят пътувания до там предходната седмица. А откакто вечеот началото на месеца персоналните лекари могат да издават посоки за безвъзмездни PCR проби се оказва, че дневно в града са се издавали по 80-90 посоки.
 По-строги ограничения в Благоевград поради COVID-19 По-строги ограничения в Благоевград поради COVID-19
От през днешния ден с решение на Общинския спешен щаб в Благоевград се лимитира провеждането на сватби, кръщенето и други тържества, на които п...
Вчера от РЗИ Благоевград оповестиха, че през днешния ден персоналните лекари няма да издават позволения за безвъзмездни проби.

Възможността ще се възобнови от на следващия ден, само че към този момент ще има предел на направленията - до 30 дневно.
Реално процедурата е следната: Със „ зелена записка “ от персоналния доктор се отива в РЗИ, където от 9 до 10 ч. се получава „ заветното “ направление за безвъзмезден тест. С направлението от РЗИ пък се чака още веднъж на опашка пред двете лаборатории в Благоевград. Вземането на проби стартира в 9 ч., резултатите от тях са подготвени след 15.30 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР