Напрежение в столичния квартал Красна поляна“ заради Виетнамските общежития. Жена

...
Напрежение в столичния квартал Красна поляна“ заради Виетнамските общежития. Жена
Коментари Харесай

Напрежение заради Виетнамските общежития: Жертва на грабеж разказа, че са я влачили по улицата

Напрежение в столичния квартал „ Красна поляна “ поради Виетнамските общежития. Жена бе влачена и бита, с цел да ѝ отмъкнат чантата. Жертвата описа пред, че се е опитвала да вика за помощ, само че никой не я е чул.  " В момента, в който си разтварям входната врата на блока, някой застана зад мене. Аз мислих, че е посетител на някого от входа. Когато се обърнах към него, разбрах, че стартира да ми дърпа дръжката на чантата. След като не съумява да я измъкне, той стартира да ме влачи няколко метра по земята. Крещях и виках, само че нали е зима и всички прозорци са затворени. Хората са се прибрали, никой не ме чу “, споделя пострадалата.

След като схваща, че не може да издърпа чантата, нападателят стартира да удря дамата през главата. След къса битка той успява и побягва. От Столична дирекция на вътрешните работи потвърдиха за bTV, че преди два дни има две тъжби за грабежи и от полицията работят по установяването на извършителите. Участвали в митингите през 2019 година за унищожаване на Виетнамските общежития обявиха, че до 2022  година е трябвало всички блокове да се бутнат. Все още обаче има 6.

Хората са обезпокоени, тъй като има случаи на набези. Един от потърпевшите съобщи, че са го пребили четирима души. Той е подал жалба, само че няма развиване. Други обясниха, че чуват от възрастни дами, че когато пазарят в тъмната част на деня ги атакуват. Един от живеещите пък споделя, че единствено сложени охранителни камери стопират набезите над парцела му. Преди време той е видял как са отмъкнали входната му врата за 60 секунди. От общината не се ангажираха със периоди по кое време ще се отстранен и последните блокове. Оттам обясниха, че е доста трудно разселването на ромите, само че средства има.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР