Напрежение сред плувните клубове в Пловдив заради тренировките на деца

...
Напрежение сред плувните клубове в Пловдив заради тренировките на деца
Коментари Харесай

Напрежение заради плувен басейн в Пловдив: Ще останат ли състезатели без часове за тренировки?

Напрежение измежду плувните клубове в Пловдив поради тренировките на деца на общинския басейн „ Младост “.

Спорът поражда поради това, че в оборудването упражняват четири клуба с общо 350 картотекирани деца. В момента би трябвало да пристигна и пет клуб по плуване с още осем деца, само че треньорите, които сега организират тренировките вътре, споделят, че басейнът е претрупан.

„ Конфликтът се основава поради желанието на още един клуб да пристигна в часовете на спортното учебно заведение и споделят, че нямат по какъв начин да употребяват тяхната база “, съобщи треньорът по плуване Славяна Раденкова.
Снимка: bTV
Според треньора на новия клуб, който би трябвало да стартира да тренира в общинския басейн Атанас Кръстанов, няма кой да ги допусне до оборудването, макар че учениците са на спортното учебно заведение и басейнът е негов.

„ Децата от спортното учебно заведение имат право да плуват в общински басейн „ Младост “ по нормативна уредба. Поканили сме всички плувни клубове да създадем график дружно, който да е комфортен за всички “, сподели Георги Титюков, зам.-кмет по спортни действия в Община Пловдив.

По думите на родителите напрежението се основава, тъй като басейнът е дребен и е претрупан, а в един кулоар плуват по 20 деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР