Напрежение: САЩ блокираха руски военен конвой в Сирия Ескалацията идва

...
Напрежение: САЩ блокираха руски военен конвой в Сирия Ескалацията идва
Коментари Харесай

Напрежение: САЩ блокираха руски военен конвой в Сирия

Напрежение: Съединени американски щати блокираха съветски боен ескорт в Сирия Ескалацията идва на фона на продължаващ спор сред Съединени американски щати и Русия за нефтеното находище „ Румейлан ”  Николай Киров 22 януари 2020, 19:29
апрежението сред военните сили на Съединени американски щати и Русия в североизточна Сирия ескалира, до момента в който и двете страни се пробват да получат надзор над основни нефтени залежи в района.

От доставките на петрол зависи бъдещето както на държавното управление на сирийския президент Башар Асад, подкрепян от Москва, по този начин и на опозиционните милиции, зад които стои Вашингтон.

Ето кой е новият водач на „ Ислямска държава”

Американските войски, ситуирани в регионите на Североизточна Сирия, следени от кюрдските Отреди за отбрана на популацията, блокираха съветски боен ескорт, който се опита да получи достъп до основни нефтени залежи в провинция Ал-Хасака.

Нито една от двете военни елементи не е прибягнала до принуждение.

Ескалацията идва на фона на продължаващ спор сред Съединени американски щати и Русия за нефтеното находище „ Румейлан” в североизточната част на Ал-Хасака.

Съединени американски щати нападнаха бази в Ирак и Сирия

След неуспеха да извърши задачата си, съветският ескорт се върнал в базата си.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предходната година разгласи, че американските войски публично остават в Сирия, с цел да охраняват нефтените залежи в страната от терористи.

Нелегалната търговия с нефт е главен източник на валутни приходи както за кюрдските милиции, по този начин и за формалната власт и арабската съпротива в Сирия. Преди да бъде разрушена, от добива на нефт се възползваше терористичната организация „ Ислямска държава”.

В този смисъл, който владее нефтените залежи, значително управлява и Сирия. Така тактиката на Съединени американски щати да блокира достъпа до тях, не разрешава на Русия или Асад да разгласят победа в сирийската революция.

Дамаск: Съединени американски щати работят като пирати в Сирия

Добивът на нефт в Сирия възлиза публично на към 16 хиляди барела дневно, само че се допуска, че незаконното произвеждане е много по-голямо. Преди войната страната добиваше към 380 хиляди барела дневно. А целият ѝ петролен запас се прави оценка на към 2,5 милиарда барела или 0,2% от международните разреви.

Въпреки че в световен мащаб както запасите, по този начин и износът на петрол от Сирия постоянно са били незначителни, в разрушената от войната стопанска система на страната, петролът се трансформира в главен фактор и ключ към успеха, на която и да е от враждуващите фракции.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Сирия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи  1 Грипът стигна още градове в страната  1 България измежду 80-те най-хубави страни в света  1 В кои квартали са най-скъпите жилища в София --> Пaрите ни  Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи  Грипът стигна още градове в страната Грипът стигна още градове в страната  България измежду 80-те най-хубави страни в света България измежду 80-те най-хубави страни в света  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца  <br> <strong> Мистериозни пожари </strong> в Сицилия – <strong> 15-годишна мистерия </strong> <br>
Мистериозни пожари в Сицилия – 15-годишна мистерия
 <br> Ще повярвате ли, че в тези <strong> дребни къщи </strong> може да се живее <br>
Ще повярвате ли, че в тези дребни къщи може да се живее
 <br> <strong> 6 кино лентата, </strong> с които да преборим зимната <strong> тревога </strong> <br>
6 кино лентата, с които да преборим зимната тревога
Последни  Напрежение: Съединени американски щати блокираха съветски боен ескорт в Сирия Напрежение: Съединени американски щати блокираха съветски боен ескорт в Сирия  Отпадна възбраната за свинското от 39 ферми в България Отпадна възбраната за свинското от 39 ферми в България  Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино  Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде преустановен Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде...  <p>3-годишно дете стана член на Менса</p> 3-годишно дете стана член на Менса  Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос  Удариха ТВ пирати в Кърджали Удариха ТВ пирати в Кърджали  <p>Трима финалисти се борят за място в&nbsp; <span style= Трима финалисти се борят за място в „ Като...  <p><strong>Милиони от Европейски Съюз потъват</strong> в <strong>стадиони</strong> за България&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България ...  <p>Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София</p> Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София  Нещата, които да не вършиме на заравяне Нещата, които да не вършиме на заравяне  Hyundai Kona Electric Електрическият Hyundai Kona влезе в „ Гинес”  Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР  Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви  <p><strong>6 кино лентата, </strong>с които да преборим зимната <strong>тревожност</strong></p> 6 кино лентата, с които да преборим зимната тревога  Световните медии: Кабинетът „ Борисов ” ще оцелее Световните медии: Кабинетът „ Борисов ” ще оцелее  Кралица Виктория Любовната спекулация на кралица Виктория, провокирала...  <p>По аления килим на <span style= По аления килим на „ 18% сиво “  Ето в кои градове ще има броене напролет Ето в кои градове ще има броене напролет  полиция Маскирани отмъкнаха 10 000 лева от бензиностанция в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж ляга да спи с жена си. Изведнъж дамата пита: - Вратата заключи ли? - Заключих. - Френското резе дръпна ли? - Дръпнах. - Холандският… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска Водещи вести  Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос  Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино  <p>Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София</p> Арестуваха малолетни за блудничество с 8-годишен в София  <p><strong>Милиони от Европейски Съюз потъват</strong> в <strong>стадиони</strong> за България&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> Tagesschau: Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България  Удариха ТВ пирати в Кърджали Удариха ТВ пирати в Кърджали  Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде преустановен Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде преустановен  <p><strong>Рускиня</strong> е двойничка на <strong>Анджелина Джоли</strong>. Вижте я</p> Сравняват тази рускиня с Анджелина Джоли  Кралица Виктория Любовната спекулация на кралица Виктория, провокирала невиждан скандал  <p>3-годишно дете стана член на Менса</p> 3-годишно дете стана член на Менса  Hyundai Kona Electric Електрическият Hyundai Kona влезе в Книгата на върховете Гинес  Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви  <p>Трима финалисти се борят за място в&nbsp; <span style= Трима финалисти се борят за място в осми сезон на „ Като две капки вода “  Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР