Напрежение и нерви на граничния пункт „Кардам“- шофьори на товарни

...
Напрежение и нерви на граничния пункт „Кардам“- шофьори на товарни
Коментари Харесай

Напрежение на ГКПП „Кардам“: Шофьори чакат по 20 часа, за да влязат в Румъния

Напрежение и нерви на граничния пункт „ Кардам “- водачи на товарни коли чакат по 15-20 часа, с цел да преминат границата с Румъния.
Снимка: btvnovinite.bg
За това сигнализират водачи на камиони, които пътуват освен за северната ни съседка, само че и за Русия и за Западна Европа.

Опашката от тирове на граничния пункт е към километър. Далеч по-малка е от тези, които се извиват по другите гранични пунктове. Усеща се обаче напрежение. Шофьорите натикат клаксоните си в израз на неодобрение.

В колоната има единствено един камион с българска регистрация. Пътува за Русия.
Снимка: btvnovinite.bg
" От 4 часа съм тук, имам 600 метра преместване и по този начин върви тежко. Всеки път е по този начин. А в понеделник би трябвало да съм в Москва ", споделя водачът Фьодор.

" Защо ни наскърбяват. Ние сме като плебеи. Ние стоим като животни тука. Вода няма, тоалетна няма ", споделя сътрудника му Игор.
Снимка: btvnovinite.bg
" Един, двама са единствено. Един от България и един румънец на паспортен надзор. Може да сложат 2,3,4 души. Защо е единствено един?! Аз не знам ", разяснява Андрей.

От „ Гранична полиция “ отхвърлиха да застанат пред камерата ни, само че обясниха забавянето с спомагателни инспекции, които правят румънските управляващи. Всеки автомобил се ревизира и с детектор за сърдечен темп. Целта е да открият дали няма укрити мигранти в товарните коли.

Капацитетът на граничния пункт пък разрешава опашка от към километър да премине границата за пет часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР