Напредва рекултивирането на закритите преди 3 години две сметища на

...
Напредва рекултивирането на закритите преди 3 години две сметища на
Коментари Харесай

Напредва рекултивирането на закритите сметища в община Невестино

Напредва рекултивирането на закритите преди 3 години две сметища на територията на община Невестино. 

Финансирането за над 200 хиляди лв. е по Оперативна стратегия „ Околна среда “.

Едното от сметищата е край общинския център-Невестино, другото - край село Ваксево, и са с обща повърхност към 20 декара. 

Закрити са на 1-ви януари 2018-та година, само че на тях се караха незаконно боклуци. По плана за рекултивация, част от отпадъците на сметището при Ваксево се карат до това при Невестино, на към 20 километра по пътя Кюстендил-Дупница и при превалявания това не може да се прави, с цел да няма замърсяване по платното, сподели заместник-кметът на общината Йордан Глогов: 

" Във Ваксево би трябвало да навозят 7000 кубика хумус. После му поставят някакъв екран и върху него отново пръст и по този начин. В Невестино е хумусирано. Очакват дисплеят да пристигна, да слагат екрана, и по-късно отначало хумусиране ".

Мииналата година по подаден сигнал прокуратурата разпореди инспекция за изхвърлени стотици кубични метра боклуци, главно строителни, до път към общинското бунище при Невестино. Дали ОСВ наложи наказания? Теренът към 2 декара беше измит с техника и със съществени разноски за общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР