Напредва първото за годината косене на тревата в гробищен парк

...
Напредва първото за годината косене на тревата в гробищен парк
Коментари Харесай

Първото за годината косене на гробищните паркове напредва в Плевен

Напредва първото за годината косене на тревата в гробищен парк „ Чаира ”, предоставено от Община Плевен. То ще завърши в околните дни, като косачите ще работят и в почивните събота и неделя. Разчистването на Горноплевенските гробища към този момент приключи, следва такова да се направи и на гробищата до Стадиона. В дейностите са включени косене на трева, както и резитба на лески, шипки и други шубраци от гробищните паркове. Работата би трябвало да завърши до отбелязването на Черешова задушница, която през 2021 година е на 19 юни.

 Община Плевен ще означи Световния ден на предизвикването Община Плевен ще означи Световния ден на предизвикването
Община Плевен се причислява към самодейността Световен ден на предизвикването, която ще се организира на 22.05.2021 година, събота, от 10...
Според Наредба № 35 за организация и ръководство на гробищните паркове и за реда и изискванията за осъществяване на погребения на територията на община Плевен, глава трета, чл.14. (3): „ Ползвателите на гробните места са длъжни да слагат трайни надгробни знаци, да ги поддържат в добър тип и да поставят систематични грижи за гробното място, в това число и по повод растителността върху гроба ”. При неспособност на околните да поддържат мястото, може да се подписа контракт с „ Паркстрой ” ЕООД, които да реализират и тази активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР