Напредък по отношение на ваксините COVID-19 е положителен, но Световната

...
Напредък по отношение на ваксините COVID-19 е положителен, но Световната
Коментари Харесай

СЗО предупреди за преждевременен ентусиазъм, че пандемията приключва

Напредък във връзка с имунизациите COVID-19 е позитивен , само че Световната здравна организация е загрижена, че това докара до несвоевременен възторг, че пандемията е завършила , съобщи в петък генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, представен от " Ройтерс ".

" Напредъкът във връзка с имунизациите радва всички ни и към този момент можем да стартираме да виждаме светлината в края на тунела . СЗО обаче е загрижена, че нараства чувството, че пандемията на COVID-19 е завършила ", сподели той.

Тедрос съобщи, че до края на пандемията към момента има дълъг път и че решенията, взети от жители и държавни управления, ще дефинират нейния курс в кратковременен проект и по кое време пандемията в последна сметка ще завърши.

" Знаем, че беше сложна година и хората са изтощени , само че в лечебните заведения, които работят с или над потенциала си, е най-трудно, от това, което е допустимо да бъде ", сподели той.

" Истината е, че сега на доста места се следи доста високо предаване на вируса COVID-19, което оказва голям напън върху лечебните заведения , интензивните отделения и здравните служащи. "

на Pfizer Inc в сряда, изпреварвайки останалия свят в конкуренцията за започване на.

Този ход породи очаквания, че вълната скоро може да се обърне против вирус , който умъртви съвсем 1,5 милиона души в международен мащаб, удари международната стопанска система и наруши естествения живот за милиарди хора.
 СЗО: Ако 95% от хората носят маски, не са нужни блокади
СЗО: Ако 95% от хората носят маски, не са нужни блокади

В момента в Европа към 60% или по-малко от хората употребяват маски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР