Направиха се груби опити да се манипулира информацията за обществото,

...
Направиха се груби опити да се манипулира информацията за обществото,
Коментари Харесай

Румен Петков: Министър Ангелов иска да открадне 13 декара в Белмекен

" Направиха се груби опити да се манипулира информацията за обществото, с което позицията на американските сенатори да се показа като персонална ".

Това съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков по отношение на обявата на двамата американски сенатори за корупцията в България, представен от Епицентър.бг.

Той уточни, че в понеделник АБВ ще изпрати писмо до Н. Пр. Херо Мустафа с молба да даде информация по отношение на декларираните позиции от двамата сенатори.

„ Първо, изказването през вчерашния ден на двамата сенатори в Съединени американски щати. Единият е ръководителят на Комисията по външна политика. Те показаха формалната позиция на Комисията, което значи на Сената. В България бяха направени доста груби опити да се манипулира информацията за обществото и това да се показа като някаква персонална позиция. Трябва да изразя разстройствата си от ентусиазма на представители на властта да лъжат и да спекулират със стратегическите ни сътрудници. Второ, би трябвало да кажа, че за пръв път от 30 години Институция в Съединени американски щати заема ясна и безапелационна позиция за обективната среда в България, за изключителната корупция на Борисов, за извънредно отровената медийна среда, сподели Петков.

„ Директорът на Националното радио разгласи, че е обект на напън. Това са неща, които не може да не тревожат. Друг е казусът, че ние би трябвало да излезем от 70-те години на предишния век – какво споделиха другарите от Москва. Ако сме излезли от Съветския лагер и да влезем в различен лагер, и да се съобразяваме, и да живеем с мисълта какво ще ни кажат новите братя – значи работата е зле. За това битката с корупцията е преди всичко наш вътрешен въпрос “, разяснява още Петков.

Според него това е крачка от страна на Съединени американски щати, която българските жители ще оценят по достолепие.

„ Последните години за жалост администрацията на Съединени американски щати и посолството в София не дават безусловно никакъв знак на доброжелателност към България и българския народ. Фактът, че позицията беше качена на страницата на посолството, е задоволително окуражаваща. Моята позиция е, че дипломат Херо Мустафа е безусловно несъответстваща с връзките си с българския министър-председател, сподели още Румен Петков.

„ Утре ще направя друго особено изказване. За 10-ти е плануван правосъдният развой, в който ние желаеме от АЕЦ „ Козлодуй “ да ни даде информация за хората, които са посетили централата, включително непознатите жители и да ни даде информация какви документи са предоставени на посланика на Съединени американски щати. Ръководството на АЕЦ „ Козлодуй “ отхвърли, т.е. за чужденците може, за българите не може “, добави още Петков.

В Плевен Румен Петков разяснява и друга тематика. Той обърна внимание на въпроса с Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация. „ Върху ръководителя на болничното заведение доктор Галина Павлова от доста време се оказва недодялан напън да продаде 13 дка на болничното заведение, които се намират на южния склон на Белмекен. Уникално място. Това са писмените на ръка разпоредби от страна на върховен чиновник на Министерство на здравеопазването. Какво да направи, с цел да продаде този терен. Не ги давам на Прокуратурата, тъй като не им имам вяра.

На Прокуратурата предоставих доказателства, включително преписка по какъв начин е извадено Министерство на защитата по какъв начин ремонтът на образователните самолети L-39 се правят в нелицензиран цех, по какъв начин този, който е поел уговорката да ги ремонтира, няма софтуерната спецификация. Разбира се, основният прокурор дали взе подкуп, дали не взе, сложи под опасност живота на българските летци. Има го почерка, индивида в Министерство на здравеопазването, който разпорежда по какъв начин да се продадат тези 13 дка. Поради спецификата има такива подразделения и настоявам, че министърът господин Ангелов желае да открадне 13 дка на Белмекен. Да излезе и да каже, че не е по този начин “, посочи Петков.

Той обърна внимание, че откакто директорката на болничното заведение е отказала да позволи грабежа на 13 дка на Белмекен се е провел конкурс и тя е била отстранена. „ Обявеният за спечелил състезанието доктор Иванчев, беше шеф на тази болница и я докара до финансов колапс. Нищо не пречи сега да си откупи възобновяване досъсипвайки болничното заведение и харизвайки на министъра на опазването на здравето тези 13 дка на Белмекен. Уникална корупция и извънреден обир от здравето на българския жител. Това е етикетът Борисов. Крадат от здравето на българите “, съобщи още Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР