Направете невъзможното и приемете закона за главния прокурор. Такъв апел

...
Направете невъзможното и приемете закона за главния прокурор. Такъв апел
Коментари Харесай

Крум Зарков към депутатите: Направете невъзможното, приемете закона за главния прокурор

Направете невъзможното и приемете закона за основния прокурор. Такъв зов насочи към депутатите служебният министър на правораздаването Крум Зарков в предаването „ Тази заран “ на Би Ти Ви.

„ Става дума за един законопроект, който е изключително значим. За него сме слушали доста. Той виси над страната ни, пречи за влизането ни в Шенген, осъждат ни в Страсбург и губим пари. Става дума за един закон. Този закон е написан и касае основния прокурор. Всички се кълнат, че желаят да го одобряват, само че не го одобряват “, сподели той.

Крум Зарков акцентира, че остават няколко дни от работата на 48-ото Народното събрание, а няма планувано съвещание на правната комисия. Той сподели, че е сериозен към депутатите, тъй като има планувани други комисии, само че не и тази, която би трябвало да прегледа едни от най-важните промени.

„ Законопроектът беше импортиран от Министерство на правораздаването на 30 декември 2022 година Оттогава един път се отсрочи комисията, която трябваше да го гласоподава. Загубиха се седем дни. Миналата седмица, тъкмо когато трябваше да се гледа този закон, пропадна кворума в пленарна зала. Изгубени бяха общо осем дни. Тези дни щяха да са задоволителни “, сподели още той.

Служебният правосъден министър беше безапелационен, че в случай че правна комисия не се свика незабавно, този значим закон за страната ни ще пропадне. Според него главните водещи сили са тези, които управляват правната комисия, т.е. депутатите от ГЕРБ-СДС. Той загатна, че именна те саботират приемането на закона, до момента в който сътрудниците им от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ желаят той да мине, само че са се оставили да бъдат преметнати. Всичко останали политически партии по-скоро били „ пас “.

Крум Зарков обаче регистрира и някои положителни неща, които се случиха в границите на това Народно заседание. Той даде за образец няколко значими закона, които са признати с помощта на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и още няколко партии – за правната помощ, за медиацията, за електронното правораздаване и съдилищата. „ Това не е малко, само че ме боли за този закон, тъй като той е доста значим “, сподели служебният правосъден министър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР