Направените в края на миналия месец тестове на „невъзможния двигател“

...
Направените в края на миналия месец тестове на „невъзможния двигател“
Коментари Харесай

Нови тестове на невъзможния двигател EmDrive показаха, че той не създава тяга

Направените в края на предишния месец проби на „невъзможния двигател“ от техническия университет на Дрезден демонстрираха, че той не основава никаква двигателна сила. Германските учени обявиха, че измерената по-рано двигателна сила се дължи на топлинен резултат.

Двигателят EmDrive бе планиран и показан от компанията SPR Ltd. Грубо казано той се състои от магнетрон и островръх резонатор, в който тягата се основава с помощта на стоящата вълна на електромагнитните съмнения от магнетрона. Първият мотор от сходен вид бе показан през 1999 година, а другите опити и до момента дават прекомерно спорни данни.

Обяснението на SPR Ltd по отношение на EmDrive е, електромагнитната вълна, разпространяваща се със скоростта на светлината, има избран подтик, който се трансферира към отражателя, в следствие от което поражда неголяма мощ . Основната концепция на EmDrive е, че в случай че микровълните от конусообразния резонатор, то от едната му страна ще се основава повече мощ спрямо другата. По този метод се основава двигателна сила, без да е належащо потреблението на ракетен принцип и ракетно гориво.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР