„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в

...
„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в
Коментари Харесай

Спешната помощ в Пазарджик няма да спира работа

„ Направена е организация работата на филиала за незабавна помощ в Пазарджик да продължи без спиране – командировани са чиновници от други филиали от региона, тъй че да няма терзания по отношение на работния график “. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на брифинг в Пазарджик, съобщи Канал 3.

Към сегашния миг заболелите чиновници на ФСМП-Пазарджик са общо 11 души, като първите четири проби са открити в интервала от 24 юли до 1 август, а от 30 юли досега са открити още 7 позитивни проби. От 30-те проби, изследвани във вторник, една е с положителен резултат. Днес се чака да излязат още 18 резултата. От началото на епидемията един чиновник на ФСМП-Пазарджик е умрял. От последните открити случаи – фелдшер е подложен на апаратна вентилация в интензивното поделение на МБАЛ-Пазарджик. Останалите чиновници с положителен резултат за COVID-19 са без признаци и са под домашна карантина.

Към момента в региона няма дефицит на кревати. Създадена е нужната организация за делене на потоците в регионалната болница. Осигурени са персонални защитни средства и дезинфектанти за лечебното заведение, центъра за незабавна здравна помощ и районната здравна ревизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР