Направена беше първата копка на нов храм в столичния квартал

...
Направена беше първата копка на нов храм в столичния квартал
Коментари Харесай

Започва строителство на новa църква в столичния квартал Люлин

Направена беше първата копка на нов храм в столичния квартал " Люлин ", където все още има единствено една настояща църка. Тя обаче се оказва недостатъчна за живеещите в най-многолюдния регион в София.

Очаква се постройката на храма да бъде приключена след две години, след което стартират дейностите вътре в църквата. 

Президентът Румен Радев взе участие в тържествена гала за първа копка на новостроящия се православен храм " Свети Патриарх Евтимий Търновски “. Тук беше и кметът на софия Йорданка Фандъкова.

 Очаква се постройката на храма да бъде приключена след две години, след което стартират дейностите вътре в църквата.

" Събра ни вярата. Тя е спасявала страната ни в продължение на епохи. Съхранява традициите и духовността и демонстрира същинската стойност на българина ", изясни зам.-председателят на съдружие " Национален и нравствен напредък " Атанас Димитров.

Отец Лъчезар добави, че стартът на пандемията обърна от ден на ден хора към вярата. " Тялото и душата имат потребност от лек. Единственото място, където могат да успокоят душата си и дружно с това да излекуват телесните си болки, е църквата ", добави той.

Новият храм ще бъде с към 120 метра разгърната повърхност.

Президентът Румен Радев направи и първи коментар за визитата на премиера Кирил Петков в Северна Македония. Изявлението идва единствено ден, откакто Румен Радев постави клетва за втори петгодишен мандат.

" Има доста положителни сигнали от това посещаване. Надявам се обаче, както заявих в сряда и от парламентарната естрада, наред с всички старания за възстановяване на свързаността, за вложения, за стопанска система, за съдействие – да не забравяме и главните въпроси, които би трябвало да бъдат решени и действително ще отключат вратата за начало на договарянията ", уточни президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР