Напоследък забелязвам странно поведение сред хората. Говори се непрекъснато и

...
Напоследък забелязвам странно поведение сред хората. Говори се непрекъснато и
Коментари Харесай

Бойко: В Гърция и Сърбия българите си плащат, а тук - държавата им е длъжна

Напоследък виждам необичайно държание измежду хората. Говори се непрестанно и по всевъзможни тематики „ къде е страната “, а когато страната излезе да извърши своите функционалности, вкара правила, внезапно става огромен проблем. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов по време на 14-а годишна среща на бизнеса и държавното управление.

„ Нали желаеме сивия бранш да излезе на ярко? Е по какъв начин да стане без ред и правила? Вие знаете ли какъв брой милиони обороти се укриват? Ама след това бизнесът желае да плащаме чартъри на закъсали туристи, по-високи пенсии “, сподели министър председателят, запитан за регулациите, заложени в Наредба Н-18.

Министър-председателят изрази недоволството си, че хиляди българи си „ заплащат покорно “ в Турция и Гърция, само че в България избират това да става „ под масата “. Той е безапелационен, че всичко е въпрос на избор – огромен сив бранш или правила и надлежно повече пари за пенсии и промени, заяви investor.bg.

„ Искате да няма Наредба Н-18, да не ви дават бележки в заведенията за хранене, да си купувате „ на черно “ доматите и краставиците? Добре, ще отдръпва наредбата, само че на следващия ден ще напишете, че страната не си извършва функционалностите. Искаме в заведенията за хранене да се дават бележки. Искаме търговците обществено да приказват кое им пречи – че хващаме оборотите по този метод и към този момент не сме с дребния и междинен бизнес? Гърците си заплащат за автомагистралите, а ние не можем да въведем тол системата, тъй като си споделяме – без пари ни е хубаво. В Сърбия можем да си платим, в Гърция, в Македония, само че тук не може – страната ни е длъжна “, сподели министър председателят и попита какъв брой новаторски е този бизнес, че оборотите му доближават до Макао и се връщат отново в България?

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов разгласи, ще организира среща с хотелиери и ресторантьори по въпросите с използването на наредбата за касовите апарати.

Относно влизането на България в Банковия съюз и ERM II, Борисов успокои, че няма да има повишение на цените.

„ Ще влизаме там с този курс, който е през днешния ден “, акцентира министър председателят. Той е безапелационен, че валутният ръб също няма да падне, до момента в който страната ни не одобри еврото за своя валута.

Правителството и Българска народна банка поставят всички старания още в края на април да влезем в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз. Така няма да падат повече банки и ще имаме опцията да участваме във взимането на решения. Трябва да бъде ясно – това не значи повдигане на цените. Няма да падне и Валутният ръб. Или влизаме със настоящия курс на лв. към еврото, или въобще не влизаме, сподели Борисов.

Относно новия държавен ВиК холдинг, той уточни, че това е просто оперативно решение. „ Европа ни сподели, че ще получим повече пари за ВиК бранша единствено в случай че окрупнеем. Тръбите са на 70 години. Откъде да почнем – експертите споделят, че трябват 12 милиарда Какво е отношението към водата в България? Кой пести вода, по селата чешмите текат, с цел да не замръзват “, разяснява Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР