Напоследък, все по-често се пише за стартиращи фирми, които са

...
Напоследък, все по-често се пише за стартиращи фирми, които са
Коментари Харесай

4 причини за провал на стартиращите фирми: Не повтаряйте грешките

Напоследък, все по-често се написа за започващи компании, които са сполучливи и донасят на своите създатели " огромните пари ". Все отново е значимо да се разбере, че сполучливите стартъпи са единствено дребна част от всички компании, които се раждат в света на бизнеса.

Също по този начин постоянно се случва, освен начинанието да е неуспех и неговият основател да не реализира стремежи триумф, а и да потъне в задължения.

Businessinsider интервюира редица специалисти, които обясниха, за какво множеството започващи компании са несполучливи.

Ето главните, съгласно тях, аргументи:

Несъвършена преценка и тестване

Недостатъчно, погрешно тестване - този фактор е най-честият при несполучлив старт на компанията.

Този детайл на неуспеха се дължи на няколко аргументи, по-специално неналичието на схващане за това по какъв начин да се навлезе на пазара, за бариерите пред навлизането на пазара и много други от този темперамент.

Но в основата на всичко това е невъзможността да се ревизират и потвърдят хипотезите и допусканията на основателите на стартъпа.

Експертите също по този начин означават, че постоянно започващите компании оферират артикул, от който никой не се нуждае. Това също води до крах, 50% от неуспехите се дължат на тази причина.

За да се избегне тази неточност, е належащо да се изследва деликатно пазара и потребностите на клиентите.

Освен това закъснение и отсрочване на стартирането също може да докара до крах. Често създателите на нови бизнеси са склонни да търсят идеалния артикул, забавяйки началото за по-добри времена.

И когато са подготвени да стартират, сходни оферти към този момент са се появили на пазара и продуктът, макар несъвършенството, съумява да завоюва признанието на клиентите.

Ето за какво, специалистите поучават да не се преследват ненужно съвършенството.

Несъвместимост на членовете на екипа

Несъвместимостта на членовете на екипа се трансформира във втората постоянно срещана причина за неуспеха на започващите компании.

Много е значимо по какъв начин членовете на екипа взаимодействат между тях, какви мощни и слаби страни има всеки от тях и по какъв начин техните качества да се употребяват най-добре в процеса на работа.

Всичко това е доста значимо, когато създавате стартъп и се сблъсквате с провокациите по пътя към триумфа.

Много постоянно членовете на екипа слагат своето лично благоденствие преди всичко и не могат да заобикалят спорове в името на общата идея.

Освен това специалистите означават, че екипът се основава едностранно, т.е. всички членове имат разумен механически разум, а е належащо повече ексцентрично мислене и креативен метод.

Причина за неуспех може да бъде и неналичието на общо мнение и схващане за резултатите, които би трябвало да бъдат реализирани в хода на работата.

Членовете на екипа могат по друг метод да слагат целите и полезностите, което не способства за триумфа.

Неспособността на мениджъра да провежда вярно работата на екипа също постоянно е повода за неуспеха на започващите компании.

Липса на неизменност

Липсата на неизменност е третият значим фактор за неуспеха на започващите компании, които специалистите постоянно показват.

Проблемът може да е, че водачът не дефинира ясна тактика за компанията, което би разрешило да се поддържа тази тактика в дълготраен проект и да се реализира триумф.

Следователно, доста пари старания и време се изразходват за непрекъснати промени в тактиката.

Експертите акцентират, че стартирането на бизнес е доста комплициран развой, който изисква време и пари, само че и доста сила и неизменност.

Ако всичко това не е задоволително количество, начинанието, колкото и да е перспективно, е обречено на неуспех.

Понякога създателите на новосъздадените компании просто се усещат " прегорели ", изморени и стопират да влагат средства и сили в тяхното развиване.

Алчност и други аргументи за неуспех

По време на анкетата специалисти показват и други фактори, които имат негативно влияние върху триумфа на започващите компании.

Често алчността е причина за неуспех. Тя води до това да губите клиенти, да вземем за пример, в случай че вземате прекалено много спомагателни такси.

За това, специалистите поучават да притегляте нови клиенти с великодушни предложения, а не да се скъпите. В последна сметка вашата благотворителност ще се изплати изцяло.

Друга повода за неуспеха на стартъпа може да бъде неналичието на съответни организация и отчетност. Новият и перспективен бизнес може да се провали заради неналичието на проект за продажби или неналичието на принадлежности, които да ви разрешат да проследявате трендовете, офертите и продажбите.

Експертите също по този начин считат, че неуспехът може да се случи, в случай че стартъпът няма ясни цели за размера на продажбите и няма съответен и прецизен проект по какъв начин да се реализиран тези цели.

Дисциплината е значима, акцентират експертите, отбелязвайки, че тя ще разреши да следвате праволинейно желанията си и да се конкурирате сполучливо на пазара, къде съществуват многочислени различни оферти./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР