Напоследък се наблюдава нарастващо безпокойство по отношение на инфлацията, тъй

...
Напоследък се наблюдава нарастващо безпокойство по отношение на инфлацията, тъй
Коментари Харесай

Парите по света “умират” – Майкъл Сейлър

Напоследък се следи възходящо безпокойствие във връзка с инфлацията, защото международната стопанска система се възвръща от последствията от пандемията.

Това съставлява предизвикателство за държавните управления и централните банки по света, защото те се сблъскват с нуждата да усилят лихвените проценти, с цел да ръководят инфлацията и да поддържат цялостната икономическа непоклатимост.

По време на изявление на 11 май Майкъл Сейлър, съосновател на Microstrategy, разиска няколко тематики, в това число Биткойн (BTC), инфлацията, незаменяемите токени (NFT) на Биткойн известни като Ordinals и бъдещето на парите.

Той беседва с финансовия публицист и пазарен кореспондент Дейвид Лин.

Сейлър уточни, че се следи доста нарастване на случаите на неуспех на валути, което го е предиздвикало да счита, че “парите умират ”. Той също по този начин изрази угриженост за щатския $, считан за най-силната валута в света.

Сейлър се базира на оповестения в сряда отчет за показателя на потребителските цени (C PO ), в който се показва, че настоящата годишна инфлация в Съединени американски щати е 4.9%.

Той обаче твърди, че действителната парична инфлация при $ е доста по-висока от 5%, защото показателят на потребителските цени съставлява най-ниската утвърдена от държавното управление стойност на инфлацията, а не най-високата.

Сейлор загатна още, че при по-слабите валути, като тази на Аржентина, паричната инфлация е още по-висока – от 20% до 100%. Това е провокирало рецесия на доверието във валутите и банките в международен мащаб, което е довело до загуба на доверието на потребителите във фиатните пари.

Според Сейлър фиатните валути и стоковите активи са изправени пред провокации. Той посочи забележителните разноски за търговия със артикули като злато, нефт, парцели, скъпи бумаги и даже творби на изкуството.

Например търговията с $10 милиона под формата на картина може да докара до тръжни такси в размер от $500,000 до $2 милиона.

За разлика от тях Сейлър акцентира, че Биткойн е “ ” заради цифровия си темперамент и оскъдността си.

Той изясни, че Биткойн дава опция за безпроблемни трансгранични транзакции на стойност милиони долари, до момента в който другите форми на стокови пари са мудни, скъпи за поддържане, нежни или неплатежоспособни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР