Напоследък, когато чуем думата контузия се сещаме за националния отбор

...
Напоследък, когато чуем думата контузия се сещаме за националния отбор
Коментари Харесай

Лятото на националите - 4 сватби, милион контузии и завръщането на звездите

Напоследък, когато чуем думата травма се сещаме за националния тим по волейбол. И по какъв начин другояче. От началото на подготовката още през месец май, селекционерът Пламен Константинов се е хванал за главата. Волейболистите падат като круши един след различен. А почтени заместници няма. От състава за Лигата на нациите отпаднаха три от огромните звезда на отбора в последните години - диагоналът Цветан Соколов и центровете Николай Николов и Теодор Тодоров . По време на форума пък травми не липсваха. В някои от мачовете Константинов не можеше да разчита на диагонала Боян Йорданов , разпределителя Георги Братоев и посрещача Тодор Скримов . Все играчи, чието наличие на полето е от извънредно значение.

В последна сметка Лигата на нациите приключи за България в края на юни. Отборът не съумя да се класира за финалите във Франция. С оглед на потрошените състезатели, беше свръхпостижение, че въобще успяхме да останем в елита.

Дойде и дълго чаканата отмора. Половината народен тим мина под венчилото. Във безконечна честност на своите приятелки се врекоха разпределителят Добромир Димитров , диагоналът Николай Учиков , посрещачът Тодор Скримов и центърът Виктор Йосифов.

След песните и танците последва тежък лагер на Белмекен. Пламен Константинов направи няколко промени в състава. Вече беше ясно, че най-проблемният пост остава диагонал на разпределителя, откакто Цветан Соколов претърпя интервенция. В състава за международното състезание бяха извикани опитните Мирослав Градинаров и Данаил Милушев . В композиция с Боян Йорданов и Николай Учиков , проблемите на тази позиция изглеждаха решени. Да но не.

Лошите вести не закъсняха. Данаил Милушев въобще не взе участие в подготовката на високопланинската база, а Боян Йорданов отпадна от отбора незабавно след края на лагера, откакто стана ясно, че е с скъсване на бедрото.

В началото на месеца на интервенция се подложи опитният разпределител Георги Братоев . Той изкълчи гален на 2 юни по време на мача с Австралия от Лигата на нациите в София и не съумя да се възвърне. Световното състезание ще остане идеал и за него.

И след купищата проблеми, които " изядоха " главите на щаба на националния тим въпреки всичко има някаква светлина. Положителни неща също не липсват.

Волейболистите дойдоха във Варна преди седмица, а преди няколко дни изиграха първите си две контроли против Русия. Сергей Шляпников не докара всичките си звезди в морската столица, а двата тима си размениха по една победа. Успех против " Сборная " няма по какъв начин да не повдигне настроението на българския отбор.

В игра се завърнаха центровете Николай Николов и Теодор Тодоров. Посрещачът Тодор Скримов също е на линия. За първи път от много време насам в тима в действителност имаше въодушевление. Имаше ги старите закачки, старите кучета демонстрираха по какъв начин се прави, а младият Алекс Грозданов даде сериозна поръчка за мястото си в националния тим.

Разпределителят Георги Сеганов си вършеше работата на игрището съвършено в ролята на титуляр, а при някои отигравания либерото Теодор Салпаров му подвикваше от пейката " Браво, Маруф! ". Забеляза се сплотеният колектив. Този колектив, който до в този момент малко липсваше. Забеляза се успокоение в тима. Завръщането на Николай Николов и Теодор Тодоров в центъра несъмнено дадоха сигурност на съотборниците им, а разпределителят Георги Сеганов знае, че там има две звезди, на които постоянно може да се довери.

В последна сметка страсти в националния тим това лято не липсват. В началото бяха травми, след това сватби, а в този момент огромното завръщане на звездите. Със сигурност огромна част от почитателите са отписали националите за съществени достижения на международното състезание. Може би поради множеството травми, може би поради слабото показване в Лигата на нациите. Само, че волейболистите към този момент са с усмивки по лицата, настроението се усеща в залата, а когато са сплотени, те знаят какво да вършат на игрището. Не ги отписвайте, а вярвайте в тях. Не ги отписвайте в този момент, след това ще съжалявате...

Мая Димитрова, BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР