Напоследък излизат като листа от зеле нови и нови факти

...
Напоследък излизат като листа от зеле нови и нови факти
Коментари Харесай

Застрашен ли е от импийчмънт президентът Радев?

Напоследък излизат като листа от зеле нови и нови обстоятелства и условия. За тези записи разбрахме от изявления в медиите, само че не знаем до каква степен са достоверни. Въпросителните са една страница, а отговорите са нула. Но публична позиция по случая няма. Това разяснява в студиото на ''Лице в лице'' по bTV началникът на кабинета на президента Калоян Методиев за публикуваните записи от прокуратурата.

,,Нямам пояснение защо следствие против президента става въпрос, тъй като нямаме ликвидиране, нямаме корупция или нещо за милиони, което да постанова такива рискови ограничения. Все още сме в областта на догадките. Всичко научаваме сред етажите и отварянето на сайтове'', изясни още той.

Прокуратурата разкри за какво желае имунитета на Румен Радев

,,В момента се основават условия за една съвършена стихия в страната. Виждате по какъв начин страната гърми - рецесия след рецесия, тъй че занапред ще забележим какво ще излезе. Иначе президентът е прав за свалянето на розовите очила от днешния си доклад, защото той е задължен да приказва истината. Факт е, че нещата в България не вървят, ситуацията е доста зле. Трябва да имаме вярната диагноза, с цел да се оправим с проблемите'', уточни Методиев и добави, че не разполага с информация президентът да е търсил диалог с основния прокурор.

По думите му е належащо да има градивен разговор или в противоположен случай страната влиза в ''тотална война''.

Той акцентира, че задачата на едни възможни промени в Конституцията е да се търси оптимизация и уплътняване на президентските пълномощия.

,,Знаете, че президентските одежди са тесни, а с този заем на доверие, който има, се допуска, че би трябвало да има повече пълномощия. Българският президент е представител и изразител на публичните въодушевление и него са го избрали два милиона български граждани'', добави той.

На въпрос дали е допустимо да се стигне до процедура по импийчмънт на президента, началникът на кабинета показа, че Румен Радев не се опасява от импийчмънт, в случай че до подобен се стигне.

,,Ако се стигне до такава процедура, рейтингът на президента ще се усили от 60 на 80 процента'', сподели в умозаключение Калоян Методиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР