Напоследък хората са много по-отговорни към собственото си здраве и

...
Напоследък хората са много по-отговорни към собственото си здраве и
Коментари Харесай

7 плодове, които свалят високо кръвно налягане

Напоследък хората са доста по-отговорни към личното си здраве и пробват да се откажат от неприятните привички, тъй че да живеят по-пълноценен и здравословен живот.

Въпреки това, заседналият метод на живот се трансформира в сериозен проблем, който провокира не малко от заболяванията. Счита се, че хипертонията е едно от болесттите, които са в резултат на неналичието на придвижване и интензивности.

Макар и постоянно публикувано заболяване, е значимо да му обърнем внимание в точния момент, тъй като може да се окаже смъртоносно. Вероятно поради това хората постоянно го назовават " тихия палач ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В студените месеци имунитетът ни отслабва и постоянно ставаме же...

Представяме ви 7 оферти за плодове, които не просто ще ви предпазят от хипертонията, само че и ще усетите забележителен банкет на сила – нещо, от което всеки се нуждае.

Ето кои са те:

1. Портокали



Задължително включете плода в менюто си. Съществуват няколко метода за консумация. Цитрусът е превъзходен за старт на деня. Изпийте чаша фреш и се насладете на калия, който е в големи количества.

2. Банани



Почти не съществува човек, който да не харесва усета на този плод. Бананите са съвършени за похапване по всяко едно време. Те ни дават и доста сила. Това е и една от аргументите спортистите да ги употребяват всекидневно. Друго, което евентуално не знаете за плода, е че той съумява да контролира равнищата на адреналин и в същото време с това да се грижи за положителното въодушевление.

3. Домати

Повечето ще се изненадат, че доматът е част от този лист. Истината е, че алените ни любимци спадат към плодовете. Освен, че са желани при подготвяне на салати поради усета си, те са също толкоз потребни. Богати са на ликопен и имат мощни антиоксидантни качества.

4. Авокадо



Изключително богати са на калий, даже повече от бананите, които всеки цени. С този плод ще се чувствате доста по-пълноценни. Авокадото разрешава да го похапвате като съставна част в салата, гуакамоле или куп другия предястия. Задължително да бъде в недопечен тип.

5. Нар



Може би сте чували, че наровете се предлагат на хора, страдащи от анемия. Това е по този начин, защото са богати на желязо. Те са скъпи и поради наличието на калий. Похапвайте ги постоянно и ще се чувствате по-здрави и щастливи.

6. Киви



С този плод ще възстановявате кръвното си налягане за нула време. Счита се за супер храна, която всеки да включи в менюто си. Съдържа големи количества калий.

7. Гуава

Този плод не е чак толкоз публикуван у нас, само че бихте могли да го откриете в огромните магазини. Изключително скъп е, тъй като е богат на калий. Препоръчително е да го приемате под формата на сок!
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР