Напоследък главният прокурор Иван Гешев леко се активизира медийно, след

...
Напоследък главният прокурор Иван Гешев леко се активизира медийно, след
Коментари Харесай

Гешев: Приоритет е издигането на престижа и достойнството на професията следовател

Напоследък основният прокурор Иван Гешев леко се засилва медийно, откакто дълги месеци се бе покрил. Вероятно поради голямото национално неодобрение против него, изразено и по време на митингите из страната.

Успешна работа на Общото заседание на следователите, което ще избере техен представител във Висш съдебен съвет. Сигурен съм, че той ще отбрани ползите и достолепието на следствието, като неделима част от правосъдната власт. Toва написа в обществената мрежа Twitter Гешев през днешния ден. 

През идващите два дни следователите избират собствен представител в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Кандидатът е един - Стефан Петров, и в случай че бъде определен, ще довърши мандата на умрелия след боледуване от ковид Евгени Диков.

" Приоритет е издигането на престижа и достолепието на специалността следовател или по-скоро възобновяване му. Самият факт, че аз съм бил част от следствието – повече от 11, а моят заместител, госпожа Цветанова - над 20 години има стаж в следствието, е знак, че този развой е почнал. Следствието може да способства доста в битката с престъпността и това, което чакат българските жители. Надавам се, че с напъните на Прокурорската гилдия, вашите старания, вашите старания, дай Боже и с напъните на Народното събрание, което да разшири пълномощията на следователите, след няколко години следствените органи да наподобяват по друг метод ", се показва в обръщението на основния прокурор.

Гешев добави, че когато е бил по-млад и част от следствието нещата са били в по-добро положение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР