Наполовина са намалели престъпленията в Пловдив по време на извънредното

...
Наполовина са намалели престъпленията в Пловдив по време на извънредното
Коментари Харесай

Наполовина са намалели престъпленията в Пловдив заради извънредното положение

Наполовина са намалели закононарушенията в Пловдив по време на изключителното състояние, заяви " Фокус “. Справка на дирекцията сочи, че от 13.03.2020 година до 02.04.2020 година на територията на Пловдив са регистрирани общо 247 закононарушения, с 238 броя по-малко от аналогичния интервал на предходната година, когато са били 485. Със 191 по-малко са закононарушенията и от предходния месец на 2020 година, когато са били 438 бр.
Разкрити са причинителите на 44 закононарушения от посочения интервал, както и причинителите на още 28 закононарушения, осъществени в предишен на обсъждания интервал.
Спрямо 2019 година записаните закононарушения са намалели близо на половина. Същото е понижението и по отношение на месец февруари тази година.
През обсъждания интервал по престъпна линия на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани общо 213 закононарушения, което е с 157 бр. по-малко от предходния месец на 2020 година (370 бр.). През предходната година по същото време те са били 430 броя, което в този момент е с 217 броя по-малко от аналогичния интервал. Разкритите за обсъждания интервал закононарушения са 43, към тях може да прибавим и още 21 разкрити закононарушения, осъществени в предишен на обсъждания интервал. През втората половина на предишния месец са разкрити 135 закононарушения. Отчита се спад на записаните закононарушения – съвсем на половина по отношение на 2019 година и съвсем 50% по отношение на втората половина на февруари 2020 година
През интервала кражбите на имущество остават структурно определящи за престъпната престъпност в дирекцията, макар, че се следи забележителен спад на интензивността им. Регистрирани са 58 незаконни похищения от типа при 131 бр. през аналогичния интервал на 2019 година и 93 бр. през втората половина на февруари.
Разкрити са 10 бр. от тях и още 8 обири, регистрирани в минал интервал. Значително са намалели домовите (10 бр.), взломни (11 бр.) и джебчийски (2 бр.) обири, както и тези на движимости и елементи от МПС(7 бр.) по отношение на 2019 година През обсъждания интервал е регистриран 1 обир, който е оголен. За съпоставяне през февруари 2020г. са регистрирани 10 грабежа, от които 5 са разкрити.
Констатираният спад в осъществяването на похищенията от типа (кражби и грабежи) е подбуден от усилване на полицейското наличие в град Пловдив и региона и обстоятелството, че доста жители остават във домовете си, поради наложените противоепидемични ограничения.
През обсъждания интервал са документирани 9 измами, при 13 закононарушения от типа за предходния месец и 6 закононарушения за аналогичния интервал на 2019 година Извършените закононарушения, свързани с наркотични субстанции през обсъждания интервал са 12 бр., при 42 бр. през аналогичния интервал на 2019 година От тях разкрити са 7 бр. През интервала е записано 1 съзнателно ликвидиране, при което причинителят е открит.
През отчетният интервал от органите на Министерство на вътрешните работи са установени 25 случая на ръководство на МПС след приложимост на алкохол, наркотични и упойващи субстанции – чл.343б Наказателен кодекс, при 59 осъществени през аналогичния интервал на 2019 година и при 66 бр. през месец февруари на актуалната година. Разкрити са причинителите на повече от половината закононарушения.
Констатираните случаи на ръководство на МПС в периода на наложено административно наказване са 2 бр., при 7 бр. за втората половина на месец март 2019 година
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР