Наполи уволни треньора Карло Анчелоти само часове след като тимът

...
Наполи уволни треньора Карло Анчелоти само часове след като тимът
Коментари Харесай

"Наполи" уволни Анчелоти след 4:0 в Шампионската лига

" Наполи " уволни треньора Карло Анчелоти единствено часове откакто отборът разгроми с 4:0 " Генк " и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Тимът приключи на второ място в група Е с 3 победи и 3 равенства, като за първи път в историята излиза без загуба от груповата фаза на шампионата. " Наполи " е единственият отбор, който победи " Ливърпул " през този сезон. В Италия обаче отборът е едвам на 7-о място. Причината за уволнението е спорът сред Анчелоти и президента Аурелио де Лаурентис. Треньорът обществено разгласи, че не е склонен с решението на притежателя да затвори играчите на углавен лагер поради слабите резултати през предишния месец. Анчелоти обаче очевидно не знаеше, че ще бъде уволнен, защото след мача съобщи: " Ще приказвам с Де Лаурентис и ще вземем най-хубавото решение. С връщането на някои играчи след травми и при верните условия тимът още може да стигне четвърто място. Победата смъква товар от раменете ни и ще даде подтик на играчите. "

Според италианските медии новият треньор на " Наполи " ще е Дженаро Гатузо, който напусна  " Милан " в края на предишния сезон. Анчелоти пък е измежду спряганите имена за мениджъри на " Арсенал " и " Евертън ". В другия мач от групата " Ливърпул " победи с 2:0 " Ред Бул Залцбург " с два гола за две минути през второто полувреме. Мениджърът Юрген Клоп похвали особено Мохамед Салах, който се разписа съвсем от аутлинията за 2:0: " Той игра в действителност добре, само че не вкара в обстановки, в които чакахме да го направи. Остана съсредоточен, повярва и вкара доста прекрасен гол. Страхотно осъществяване. "

Полуфиналистът от предишния сезон " Аякс " завърши присъединяване си още в групите тази година, откакто падна с 0:1 от " Валенсия " като хазаин. Холандският гранд остана на трето място в гр. H с 10 точки, а " Валенсия " и " Челси " не престават напред с по 11 точки. " Във футбола не всеки път получаваш това, което заслужаваш. Испанската преса назова " знамение " класирането на " Валенсия " и мисля, че са прави. Късметът не беше на наша страна в цялата групова фаза, както и довечера. Събрахме 10 точки, само че отпадаме, а това е доста огромно отчаяние ", съобщи треньорът Ерик загар Хаг.

" Интер " пък загуби с 1:2 от запасите на " Барселона " вкъщи и остана на трето място в гр. F за сметка на " Борусия " (Д). Ансу Фати вкара победния гол за " Барса " и стана най-младият голмайстор в историята на шампионата - на 17 година и 40 дни. Досегашният връх бе на Питър Офори-Куай, който е на 17 година и 194 дни, когато бележи за " Олимпиакос " против " Розенборг " през 1997 година " Щастлив съм за върха, за гола и успеха. Това е сбъдната фантазия. Всичко се случва доста бързо, аз не преставам да се изучавам ", сподели Фати. 

" Барса "  излезе от групата без загуба за трети следващ сезон, като за това време има 12 победи и 6 равенства в тази фаза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР