Наплив на туристи към морските курорти в Турция. Най-голям е

Наплив на туристи към морските курорти в Турция. Най-голям е ...

Турция си отвори границите за туристи и стана страшно.


Наплив на туристи към морските курорти в Турция. Най-голям е интересът на летовници към Кушадасъ, Бодрум и Измир, но желаещите са предимно граждани на южната ни съседка. 

Топлото време, частичното разхлабване на епидемиологичните мерки срещу COVID-19 и почивните дни покрай религиозния празник Рамазан, насочи много турски граждани към ваканционните селища.

Здравните власти разрешиха на възрастните над 65 години, на които от месец март насам беше наложена пълна забрана за излизане, да отпътуват за частните си вили или жилища заедно с двама придружители.

Пътуването извън Истанбул, Анкара и други метрополии, в които от снощи се прилага поредната 4-дневна забрана за излизане от къщи, става само със специално разрешение, което желаещите може да си осигурят по електронен път, и със собствен транспорт.

По данни на местните медиите над половин милион души са получили разрешителни за напускане на местоживеенето си. Само в Кушадасъ през последните 24 часа са пристигнали около 72 хил. частни автомобила от други селища. На влизане в града се е образувала 15-километрова опашка.

Източник: blitz.bg