Написахме проекторешението на парламента за създаване на Комисията по ревизията.

...
Написахме проекторешението на парламента за създаване на Комисията по ревизията.
Коментари Харесай

Манолова: Написахме проекторешението на парламента за Комисия по ревизията

Написахме проекторешението на Народното събрание за основаване на Комисията по проверката. Имаме съответни задължения към българските жители, които ще стартираме да изпълняваме от първия миг – Комисията по проверката, промени в Закона за изключителното състояние за поддръжка на дребните компании и семействата, справяне с COVID-кризата, Закона за частния банкрут, Закона за колекторските компании, Закона за персоналната помощ. Хората ни отредиха значимата роля да сме гласът на жителите, парламентарният омбудсман.

Това съобщи Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ в „ Седмицата на Дарик радио “.

Независимо по какъв начин ще вървят договарянията сред парламентарните групи, има въпроси, които чакат своето неотложно решение, измежду които и Планът за възобновяване и резистентност. В опита си Борисов да накаже идващите, стартира да плаши българските жители, че няма да внесе този проект. Това значи, че предстоящите първи 24 милиарда лева от Европа могат да се забавят с месеци, даже година. ГЕРБ нямат право да вършат пленник българските жители и бизнеса на своята засегнатост, че Борисов няма да е министър председател, сподели още Манолова.

Тя прикани Томислав Дончев и министрите, ангажирани с третия вид на Плана за възобновяване, да го обсъдят с представителите на новоизбраните парламентарни обединения, работодателските организации и синдикатите и да бъде импортиран в Еврокомисията до 30 април, когато е крайният период.

Подкрепям 1 лева дотация и мажоритарен избор, подкрепила съм ги още като омбудсман и няма причина да си трансформирам мнението, добави Манолова.

Предвид голямото очакване на българите за смяна, всеки, който се отклони от своите обещания към гласоподавателите, ще бъде тежко посечен от националния яд. Няма да има толериране на въртеливи придвижвания и обяснителни дейности. Хората чакат ясно, кардинално и честно държание. Отговорност на Слави Трифонов е предлагането на кабинет и влизането в диалози с другите демократични субекти, защото той е втора политическа мощ, безапелационна бе тя и акцентира, че диалозите с „ Изправи се! Мутри вън! “ ще са обществени.

Ние сме мрежа и другите отзиви при нас са нещо обикновено. Има линии, които не би трябвало да се минават и те са ясно записани в политическия меморандум на обединението - без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Заявили сме го ясно и това е наша кардинална позиция. Предварително сме декларирали подготвеност за съдействие с партията на Слави Трифонов и Демократична България, сподели още Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР