Напълно новият Hornet (от англ. - стършел) на Honda показва

...
Напълно новият Hornet (от англ. - стършел) на Honda показва
Коментари Харесай

Hornet показва жилото си

Напълно новият Hornet (от англ. - стършел) на Honda демонстрира жилото си. Мотоциклетът е без грам ненужно тегло, а водещото в класа съответствие мощ / маса се обезпечава от мотор с мощ 67,5 кВт и въртящ миг от 75 Нм. Те задвижват пакет от 190 кг. Напълно новият редови 2-цилиндров елемент с осем клапана обезпечава както успеваемост при най-нискиите обороти, по този начин и оптималната приложимост при междинните. Това се комбинира с нова ултралека рама за изключителна продуктивност и незабавно ускоряване. Системата Throttle By Wire (TBW) обслужва 3 режима на каране и 3-степенен Honda Selectable Torque Control (HSTC) с интегриран Wheelie Control, плюс 3 равнища на прекъсване на мотора и доставка на мощ. Новата рама е напълно с окачване на Showa: 41 мм вилки с с огромно бутало (SFF-BPTM) USD и заден амортисьор, работещ посредством Pro-Link. Двойни, радиално инсталирани 4-бутални апарати обезпечават устойчиво прекъсване. Премиум спецификацията включва 5-инчов пъстър TFT инструментален екран, с Honda Smartphone Voice Control (HSVC), напълно LED осветяване, автоматизирано анулация на знака и технология за спешен стоп сигнал (ESS). Ще бъде налична и алтернатива за лиценз A2.

1. Въведение

Оригиналният CB600F Hornet от 1998 година се трансформира в извънредно известен мотоциклет в Европа по доста аргументи. Той беше стилен, гол и страховит в града. Разполагаше с мощността на мотора и ръководство, което преосдоляваше завоите с възторг. Различните версии на Hornet го реалокираха в сегмента на спортните туръри и той стана съвсем спортен мотоциклет, до момента в който надстройка от 2007 година добави спомагателна мощ от най-голям клас, получена от RR, и доста по-агресивен жанр.

Две неща останаха присъщи за модела през цялото му развиване. Беше страховит и занимателен за каране, освен това на налична цена.
25 години са доста време и мотоциклетизмът претърпя някои огромни промени от появяването на първия Hornet насам. „ Голият “ сегмент на мотоциклетите продължава да пораства както по мярка, по този начин и по трудност. Очакванията на ездачите в никакъв случай не са били по-високи.

Всичко това докара до основаването на нещо много особено – изцяло нов, приблизително тежък, CB750 Hornet, въодушевен от своя предходник, само че с обновена именита емблема.
Със жанр, воден от най-новото потомство изобретателни мозъци в центъра за научноизследователска и развойна активност на Honda в Рим, моторът е създаден, с цел да притегли по-млади мотоциклетисти. Напълно новият 2-цилиндров мотор превзема сърцата с мощ и въртящ миг. Висококачественото окачване на Showa работи посредством нова, лека стоманена рамка, а минималистичният външен тип се придържа към стила на актуалните „ улични бойци “, така наречен „ стрийтфайъри “.

Бърз, чевръст, занимателен.

Фуюки Хосокава, началник на тестови планове, Honda R&D, Япония:

„ Hornet постоянно е бил доста специфичен мотоциклет за Honda. Вълнуващата му ангажираща продуктивност постоянно е била съчетавана с гъвкаво и пъргаво ръководство.

Преди да стартираме този план, обмисляхме дълго и настойчиво какво държание да осигурим на ездача. Знаехме, че е от значително значение да запазим шлагера от предишното с класическата висока мощ и в същото време искахме моторът да дава в действителност мощно чувство за въртящ миг и за „ туптене “ при ниски до междинни равнища на оборотите. Нашата цел постоянно е била да ги съвместим с допустимо най-лекото и пъргаво ръководство, с цел да създадем всяко каране, даже в града, допустимо най-увлекателно и пълноценно.

За нас Hornet постоянно е бил квинтесенцията стрийтфайтърите. И новото му потомство с горделивост продължава тази традиция. ”

Джовани Довис, водещ стайлинг дизайнер, Honda R&D Рим:

„ Философията на дизайна на Honda е да сътвори нещо изчистено и функционално. Това са модели, които са по едно и също време семпли по един хубав метод и прочувствено привлекателни. Нашето мото при основаването на новия Hornet беше „ Чувствена динамичност “. Трябваше да запазим отчетливия образ на „ стрийтфайтър “, тъкмо като при оригинала. Но искахме доста по-агресивни ъгли и пропорции.
Външният тип на Hornet дава обещание пъргавост, динамичност и ниска маса, с помощта на тънките му пропорции, заострената част на опашката и суперострите линии.
И, несъмнено, трябваше да отдадем респект на неговото завещание с неповторимия цвят Mat Goldfinch Yellow. ”

2. Преглед на модела

Напълно новият мотор на Hornet събира огромна част от инженерната мощност на Honda в малко пространство. Основните параметри: 755-кубиков, редови 2-цилиндров мотор, 67,5 кВт пикова мощ и 75 Нм въртящ миг. С мокра маса от 190 кг той има водещо в класа си съответствие мощност/маса от 0,36 кВт на кг / 2,81 кг на киловат.
Компактните 8-клапанни цилиндрови глави Unicam са взети от CRF. 270-градусовият колянов вал дава съвършено чувство и темперамент. Основното задвижване се удвоява с балансиращ вал, до момента в който приплъзващ съединител ръководи 6-степенна скоростна кутия.
Електронните помощни средства за лидера, с помощта на Throttle By Wire (TBW) включват 3 режима на каране (плюс потребителски режим), 3-степенен Honda Selectable Torque Control (HSTC), Wheelie Control с 3-степенна конфигурация на мощността на мотора и на спирачната система на мотора.
За да се усили оптимално капацитетът на новия мотор, той е подложен в олекотена стоманена рамка. За оптимална пъргавост и противоположна връзка с лидера, окачването е от най-високо качество: вилки Showa 41 мм SFF-BPTM USD и заден амортисьор, работещи посредством Pro-Link. Гумите са оразмерени, с цел да обезпечат съвършени равнища на сцепление и пъргавост – 120-секционна предница и 160 откъм гърба.
Богатият лист съоръжение е управляван от 5-инчов пъстър TFT екран, който обезпечава предаване на информация и ръководство на всички системи. Свързаността на системата за гласово ръководство на Honda Smartphone е както за Android, по този начин и за IOS устройства. Всички светлини са LED, мигачите се изключват автоматизирано, а също включват система за спешно прекъсване (ESS).
Налични са и гама от аксесоари, в това число Quickshifter, мек багажник, протектори на мотора и козметични усъвършенствания.

23YM CB750 Hornet ще се предлага в следните цветови варианти: Pearl Glare White с Metallic Red Flame рамка и анодизирани червени вилки, Graphite Black с Metallic Red Flame рамка и анодизирани червени вилки, Matte Iridium Gray Metallic и Mat Goldfinch Yellow.

3. Основни характерности

3.1 Двигател

• Изцяло нов 755-кубиков, успореден, двуцилиндров, 8-клапен Unicam мотор
• Максимална мощ – 67.5 кВт @ 9500 об/мин.
• Максимален въртящ миг – 75 Нм при 7250 об/мин.
• 270-градусов колянов вал и несиметричен ред на запалване на мотора
• Патентовани канали Vortex Air Flow за най-благоприятен въздушен поток
• Асистиран приплъзващ съединител предлага леко чувство на лоста и ръководи подскачането на задното колело при превключване на по-ниска предавка
• 23 км/л спестовност на гориво с евентуален пробег от 340 км с един контейнер

Инженерите на Honda сътвориха за Hornet нов успореден 2-цилиндров мотор с вълнуваща пикова мощ, който обезпечава извънредно прелестно ръководство и отлична продуктивност.

Обемът от 755 куб. см с 8-клапанна цилиндрова глава Unicam на мотора вади 67,5 кВт при 9500 об/мин. с 75 Нм въртящ миг при 7250 об/мин. Диаметърът на отвора и ходът са заложени на 87 x 63,5 мм със степен на компресия 11,0:1. Компактна и лека (с настройка, употребена от спортния MX CRF450R), главата на Unicam ръководи 35,5 мм входящи клапани с гърбица и 29 мм изпускателни с кобилици.
Патентованите канали Vortex Flow основават по-равномерно систематизиране от страничните елементи във въздушната кутия за внезапно вдишване и реакция на дросела.
270-градусовият колянов вал и неравномерният ред на запалване основават особено чувство за двуцилиндров подтик. За да бъде моторът допустимо най-плътно опакован, няма балансиращо задвижващо зъбно колело. Основното задвижващо зъбно колело е с двойна функционалност и завърта балансиращия вал. Водната помпа е прибрана в левия похлупак на мотора и няма потребност от маслен охладител. Цилиндрите също употребяват поклитие от Ni-SiC (никел-силициев карбид), както е и при CBR1000RR-R Fireblade и CRF450R.
Приплъзващият съединител предлага леко чувство на лоста. Улеснява превключването на предавките и ръководи подскачането на задното колело при внезапно прекъсване и бързи промени на скоростите надолу.
Разходът на гориво от 23 км/л (режим WMTC) дава евентуален пробег от над 340 км с едно зареждане на 15,2-литровия контейнер за гориво. Ще бъде налична и алтернатива за категория А2 с 35 кВт.

3.2 Електроника на мотора

• Три режима на ездача: ДЪЖД, СТАНДАРТ и СПОРТ
• Три равнища на мощ на мотора, двигателна спирачка и HSTC с интегриран Wheelie Control
• Опция за персонализиране на режим ПОТРЕБИТЕЛ сред трите равнища

3.3 Стил и съоръжение

• Минималистичен жанр
• Изправена позиция на каране за натурален надзор
• 5-инчов TFT екран с знак за превключване на предавките и опция за персонализация
• Системата за гласово ръководство на смарт телефон на Honda предлага съгласуваност на смарт телефони с Android и IOS
• Задните мигачи разполагат със сигнал за спешно прекъсване и технология за автоматизирана анулация

Дизайнерите от научноизследователския и развоен център на Honda в Рим се въодушевиха от остарелия Hornet. Те започнаха да работят върху нов, актуален израз на техническа хубост.
Отличителен белег на Hornet е резервоарът за гориво, въодушевен от формата на крилото на стършел. Всичко в мотоциклета от нападателно наклонения челен обтекател до острата като бръснач скъсена опашка приказва за същински спортни планове.

Присъщо му е да подобаващ за всички ездачи. Височината на седалката е доста комфортна за ръководство - 795 мм, а позицията за каране е изправена, с леко изнесени обратно крайници за натурален надзор и необятно кормило за лост.

Инструментите се състоят от 5-инчов, пълноцветен TFT екран с четири вида екран за скорост/обороти в минута, съотв. аналогов или лентов, съгласно желанията на лидера. Показва и разход на гориво, избор на режим на каране и параметри на мотора, определена предавка и персонализирана точка на превключване на по-висока предавка на оборотомера. Управлението става от екрана и от превключвателя на лявото кормило.

В интерфейса е включена и системата за гласово ръководство Honda Smartphone. Тя свързва ездача с неговия Android, до момента в който е в придвижване и разрешава гласово ръководство на телефонни позвънявания, известия, музика и навигация. За първи път няколко от функционалностите на HSVC ще бъдат налични и на смарт телефони с iOS. Необходими са слушалки, инсталирани на каската, а смарт телефонът се свързва с таблото посредством Bluetooth. Управлението на Honda Smartphone Voice надзор също е вероятен благодарение на бутоните на лявото разпределително устройство.

За да опрости и миниатюризира цялата електрическа система, Hornet употребява контролерска мрежа (CAN) дружно с блок за ръководство на тялото (BCU). BCU е ситуиран под главната седалка и групово обработва ръководещи сигнали – от модулатора на ABS, TFT екрана и превключвателя, които не се ръководят от ECU в CAN системата.

Задните мигачи имат функционалност за спешен стоп сигнал (ESS). Ако се откри негативно ускоряване от най-малко 6,0 m/s2 при минимална скорост от 56 км/ч. и дейна спирачка, спешните светлини мигат, с цел да предупредят другите участници в придвижването. При същата скорост, само че при задействан ABS прагът понижава до негативно ускоряване от най-малко 2,5 m/s2.

Мигачите също се изключват автоматизирано. Вместо да употребява елементарен таймер, системата съпоставя разликата в скоростта на предните и задните колела и пресмята по кое време да анулира индикацията им по отношение на обстановката.

3.4 Шаси

Стоманената рамка на Hornet тежи едвам 16,6 кг (за съпоставяне, тази на CB650R е 18,5 кг). Основен софтуерен развой на увеличаване, изтъняване на главната или долна тръба и усъвършенстване на формата на шарнира сътвори извънредно здрава платформа, настроена за пъргавост.

Наклонът и следата са заложени на 25° и 99 мм, с междуосие от 1420 мм и лична маса от 190 кг.

С оглед на възстановяване на спортното ръководство вилките Showa 41 мм с обособена функционалност с огромно бутало (SFF-BPTM) USD са захванати от характерни за Hornet горни и долни скоби.

Задният амортисьор работи посредством стоманеното клатещо се рамо с Pro-Link и предлага 150 мм ход. Дизайнът му обезпечава отлични реакция и ръководство на температурата. Разполага с 5-степенно контролиране на предварителното натоварване с настройки на скоростта на пружината и амортисьорите, усъвършенствани да подхождат на вилките.

Двойните предни 296-милиметрови дискове и радиално инсталираните четирибутални апарати Nissin обезпечават впечатляваща спирачна мощ. За в допълнение възстановяване на ръководството и качеството на возене леките колела с с Y-образни спици. Ширината на предните е 3,5 инча с гума 120/70-ZR17, а на задните - 4,5 инча с гума 160/60-ZR17.

4. Аксесоари

За Hornet се предлага цялостна гама от аксесоари.

За нападателно спортно каране или по-спокойно пътешестване Quickshifter обезпечава незабавно превключване на по-висока предавка с цялостна газ и превключване на по-ниска предавка без съединител с функционалност за автоматизирано намигване. Чувствителността на натоварването на лоста може да се контролира на 3 степени, съгласно желанията.

Шитата седалка на лидера е с изцяло нов дизайн, решен в сиво/черно. Нови са алуминиевите тежести в края на щангата, държачът на горната скоба на кормилото, мрежата против мухи, линиите на колелата, стъпенките за ездача и защитните капаци против плъзгане.

Практичността не е забравена. Чанта за резервоара и чанта за седалката обезпечават удобството на меките багажни отделения. Новият дизайн на задния панер предлага сигурност за корав багажник. Предлагат се и отопляеми ръкохватки.

ПАКЕТИ АКСЕСОАРИ:

СПОРТЕН ПАКЕТ
Quickshifter, мрежа за мухи, похлупак на задната седалка и стъпенки за лидера

СТИЛОВ ПАКЕТ
Крайни тежести на щангата, държач за горна скоба на кормилото, поставка на резервоара, линии на колелата и плъзгачи.

ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ
Задни багажници, чанта за контейнер и чанта за седалката.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР