Напълно е възможно заповедта за въвеждане на зеления сертификат да ...

Напълно е възможно заповедта за въвеждане на зеления сертификат да

Петър Славов: Може заповедта за зеления сертификат да падне в съда, но това с какво помага при провала с пандемията?

Напълно е допустимо заповедта за въвеждане на зеления документ да бъде обжалвана и обезсилена. За това предизвести в юрист Петър Славов, народен представител от 43-тия парламент.

„ Самата заповед има редица недостатъци – уверен съм, че сътрудници адвокати, които тръгнат да я апелират, ще се захванат и с тях т.е. опирате първо до това по какъв начин изобщо е написана и наистина ли е издържано юридически написана. За страдание това са безпределно закъснели ограничения, като вземете поради, че сме в предизборна конюнктура и чисто се спекулира от някои политически сили и те не споделят какво биха създали, персонално аз не съм оптимист за развиването на обстановката в околните седмици “, разяснява юристът.
 Марихуана, кокошки, стриптизьорки-какво раздават във имунизационните лотарии по света Марихуана, кокошки, стриптизьорки-какво раздават във имунизационните лотарии по света
Ваксинационните лотарии стават все по-известни в устрема на държавните управления да обезпечат по-високо ваксинално покритие в страните си....

Адвокат Славов макар че незабавно сложи и следващият въпрос – даже и от правна позиция заповедта да бъде свалена сполучливо, това с какво ще помогне за решение на здравната рецесия? Той е безапелационен и за друго – каквото и да каже съдът, то няма да е бързо, без значение наистина ли за заповедта или за тъжби за дискриминация като да вземем за пример от хора, които не могат да си сложат ваксина против ковид заради медицински противопоказания, открити от законен експерт. „ Малко сме оставени сами на себе си “, сподели Славов, визирайки, че „ ще сме нагазили “ в четвъртата вълна на пандемията преди каквото и да е правосъдно решаване.

„ Докато Европа излиза от пандемията, ние отиваме към следващ локдаун, както наподобява “, уточни той. По думите му, това е тотално дежа вю по отношение на предходната година – както януарският сняг изненадва, по този начин и здравните управляващи са сюрпризирани от четвъртата вълна.

Можеше да се почне по-рано, с последователно въвеждане на лишения от вида на зеления документ, а не отново при спешна обстановка, е гледната точка на Славов. „ Това се прави последователно в естествените страни, здравният министър при нас се опита да го направи със период „ през вчерашния ден “, уточни Славов. И в следствие какво виждаме – системата им блокира, хора отиват да се имунизират и се записват на лист с молив, че да може като проработи електронната система, да бъдат вписани, добави той.

„ Децата у дома, хората по нощните заведения – за следващ път потвърждаваме, че нещо не е наред в България. Очевидно не можем да го караме по този начин, както преди 2-3 години “, съобщи Славов като резюме на обстановката.

Конкретно предложение
 Ресторант като бавачка: Предлага малолетни да учат в него дистанционно Ресторант като бавачка: Предлага малолетни да учат в него дистанционно
След вчерашната заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров по отношение на въвеждането на зелен документ при посещаване на опре...

Адвокат Славов уточни, че дружно с Мартин Димитров е предложил на здравното министерство хората да има бърз дистанционно досег до здравните си досиета – да вземем за пример както става с налозите, посредством ПИК код, с цел да си вадят сами зелените документи. Сега до здравното досие имаш досег единствено с дипломиран електронен автограф. Не е задоволително равнище на сигурност, отвърнали от здравното министерство, по думите на Славов. Такива леки неща можеха да се вършат лека-бавно от лятото и в този момент да ни облекчават, само че нали най-доста знаят министрите, сподели още той.

Още:

Още:

Източник: actualno.com