Нападенията върху българските клубове Османи нарече вторични трусове след голямото

...
Нападенията върху българските клубове Османи нарече вторични трусове след голямото
Коментари Харесай

Буяр Османи: Подкрепям откриването на български клубове в Северна Македония, ако това не цели провокация

Нападенията върху българските клубове Османи назова „ вторични земетресения след огромното земетресение, през последните 2 години сред България и Северна Македония "

„ Подкрепям откриването на нови български клубове в Република Северна Македония, в случай че желанието е почтено, в случай че задачата не е да се предизвика съседът, а да се сътвори платформа за разпространение на своето. Тогава и аз ще бъда на откриването му, с цел да дам сигнал, че в случай че тази страна е позната по света с нещо, то е поради модела на самостоятелните и груповите права ”, сподели на конференция, в отговор на журналистически въпрос, министърът на външните работи на Република Северна МакедонияБуяр Османи, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му Република Северна Македония е модел за междуетническа функционална народна власт, а нападенията върху българските клубове Османи назова „ вторични земетресения след огромното земетресение, което имаше в връзките сред България и Северна Македония през последните две години. „ Афтършоковете не предвещават ново земетресение, а са знак за усмиряване на земята. Когато навлизате в нови връзки е нужен преход. Няма да е елементарно, нямам доверие в идеални изходи от който и да е развой, само че имаме положителното желание и би трябвало да създадем доверие между тях ”, сподели Османи.

Той напомни, че министерството на външните работи първо е осъдило експанзията против българския клуб „ Цар Борис Трети ” в Охрид, чийто стъкла бяха счупени на първо време с камъни, а след два дни по него беше стреляно и с огнестрелно оръжие. Османи сподели, че самият той е част от втората по величина етническа общественост в Република Северна Македония - албанската, „ която преди време имаше провокации във връзка с интеграцията си ” и прикани българската общественост „ да се учи от този опит ”.

„ Няма да бъде елементарно, само че дружно ще се борим всяка една общественост в Република Северна Македония да откри своето място, за има независимост на показване, развиване, интегритет. Бих желал, даже отвън мандата ми на външен министър да бъда този мост, и този канал, който да поучава по какъв начин една общественост би трябвало да се интегрира, тъй като усещам отговорност, че връзките сред двете страни са значими ”, уточни Османи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР