Нападателят на националния отбор на Франция по футбол Килиан Мбапе,

...
Нападателят на националния отбор на Франция по футбол Килиан Мбапе,
Коментари Харесай

Мбапе е мотивиран да подобри голмайсторския рекорд за Франция

Нападателят на националния тим на Франция по футбол Килиан Мбапе, който към този момент има 38 гола и заема пето място в реализаторската ранглиста за държавния отбор, с три по-малко от Мишел Платини и 15 зад водача Оливие Жиру, съобщи, че за него е чест да бъде в тази компания.

„ За мен е чест да съм там зад него, само че той е идната ми цел за изпреварване, защото не преставам да се изкачвам към върха “, разяснява Мбапе, който стана и новият капитан на националния състав на родината си.

„ Мишел е легенда и постоянно ще бъде. Дали ще го надмина на следващия ден или в различен ден, той остава Мишел Платини “, добави Килиан Мбапе преди утрешното посещение на „ петлите “ на Република Ирландия в европейските квалификации.

24-годишният нападател се разписа на два пъти при успеха на Франция с 4:0 над Нидерландия на старта на пресявките за Евро 2024.

„ Искаме да покажем, че можем да бъде страховит тим. Това е същността на това потомство – желанието за великолепие. Много футболисти имат това “, добави Мбапе.

„ Утрешният дуел няма да е толкоз елементарен, колкото някои хора си мислят “ увери французинът.

Попитан за 18-годишния Евън Фъргюсън, който означи първия си гол за Република Ирландия при успеха с 3:2 в контрола против Латвия предходната седмица, Мбапе сподели: „ Да се надяваме, че ще бъде спокоен против над. Това ще значи, че сме свършили добра работа. “

Селекционерът Дидие Дешан чака от Килиан Мбапе да продължи да чупи върхове с екипа на Франция. „ Килиан е цялостен с упоритост. Когато реализира една цел, незабавно си слага последваща. Той към този момент реализира доста на такава ранна възраст. Той дърпа напред целия тим. Килиан ще направи всичко допустимо, с цел да излезе отпред в голмайсторската ранглиста “, разяснява Дешан.

„ Съперникът ни е техничен тим. Сигурни сме, че ни чака един друг мач на високо равнище “, сподели още селекционерът.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР