Нападателят на Милан Златан Ибрахимович защити решението си да участва

...
Нападателят на Милан Златан Ибрахимович защити решението си да участва
Коментари Харесай

Ибрахимович влезе в конфликт с ЛеБрон и заяви: Спортистите не трябва да се занимават с политика

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович отбрани решението си да взе участие в четиридневния музикален фестивал в Санремо тази седмица и още веднъж изрази убеждението си, че спортните звезди би трябвало да странят от политиката, поради което влезе в неприсъствен спор с баскетболиста ЛеБрон Джеймс.

39-годишният швед получи доста рецензии, че е приел да взе участие в годишния музикален празник в Лигурия, защото на Милан му предстоят два мача през седмицата. В неделя при гостуването Рома Ибрахимович получи травма, която ще му попречи да взе участие в идните срещи, като под въпрос е и присъединяване му в дербито с Манчестър Юнайтед от осминафиналите в Лига Европа през идната седмица.

"Аз съм цялостен експерт и всеки, който ме познава, знае това. Когато играя футбол, съм фокусиран единствено върху него ", съобщи Ибрахимович на конференция. "Искам да оказа помощ на Милан, само че и да дам доста на Италия за всичко, която тя ми е дала през годините, освен във футбола ", съобщи някогашният голмайстор на Интер и Ювентус. "Получих късмет да бъда посетител на Фестивала, едно от най-големите културни събития в Италия, и взех решение да вземам участие. Контузията ми е лека, тъй че мога да се оправя с всичко. Това няма да попречи на присъединяване ми на Фестивала ", добави шведът.

През предходната седмица Ибрахимович съобщи, че спортистите би трябвало да странят от политиката и да не се занимават с нея, на което звездата на Лос Анджелис Лейкърс отговори, че "никога няма да мълча за неща, които са несправедливи ". Джеймс е един от водачите на придвижването за расово пълноправие и преустановяване на полицейското принуждение.

"Расъзмът и политиката са две напълно разнообразни неща. Спортистите сплотяват света, до момента в който полиците го разделят. Всеки е добре пристигнал в нашия свят, никой не се интересува от кое място идваш. Ние вършим всичко, с цел да обединим хората. Какъв е моят апел ли? Спортистите би трябвало да бъдат спортисти, политиците - политици ", съобщи Ибрахимович.

Нападателят бе запитан и за абсурда, който се разигра сред него и някогашния му съотборник в Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку по време на дербито сред Интер и Милан от четвъртфиналите за купата на Италия. "Нямам проблем с Лукаку ", бе късият отговор на футболиста на Милан.

На фестивала в Санремо една от дилемите на Ибрахимович ще бъде да извърши в дует с треньора на Болоня Синиша Михайлович шлагера "Io Vagabondo " на италианската група "Номади ". "Надявам се, че Миха не може да пее, с цел да съм сигурен, че ще сме на едно равнище. Не чакам нищо, само че съм спокоен. Дори и да се обърка нещо, няма кой да ме съди. А в случай че се оправя добре, ще бъда спокоен, че ще има какво да работя, когато приключа с футбола ", приключи Ибрахимович.
Серия А 24 кръг, неделя 28 февруари  Рома 1:2краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР