Нападателят на Мейджоу Хака Валери Божинов коментира пред БЛИЦ СПОРТ

...
Нападателят на Мейджоу Хака Валери Божинов коментира пред БЛИЦ СПОРТ
Коментари Харесай

Божинов пред БЛИЦ: Беларус направи две атаки, но не може да се оправдаваме с късмета

Нападателят на Мейджоу Хака Валери Божинов разяснява пред БЛИЦ СПОРТ загубата на България с 1:2 от Беларус в международна подготовка. Поражение доста понижи възможностите ни за класиране на Мондиала.

" Гледах мача с Беларус. За страдание на цяла България - загубихме. Вярвах и се надявам, че ще победим. Сега страдаме всички - футболисти и почитатели. Това бе един доста слаб противник. С цялото ми почитание към Беларус, само че трябваше да ги победим ", стартира Божинов.

" След успеха над Холандия всичко беше начертано. Бием в Минск и чакаме умерено мача с Швеция. Дори този мач нощес бе по-голям да го вземем от идващия. Ако момчетата бяха победили Беларус, след това против Швеция щеше да има еуфория, да се изпълни стадиона. Това щеше да им вдъхне спомагателна убеденост. А в този момент ще стартират едни рецензии ", продължи нападателят.

" Не можем да оправдаваме загубата с липса на шанс. Играхме добре, атакувахме, владеехме топката, само че липсваше завършващ удар. Беларус вкара голове в двете си офанзиви, които направи. А Савицки вкара попадението на живота си. Но не може да се оправдаваме с шанса. Във футбола има можещи и неможещи ", сподели още Божинов.

" На Световно се класираш с победи над дребните тимове. Биеш Люксембург, Беларус и след това даваш всичко от себе си, да вземеш нещо от любимците. Не би трябвало обаче да виним съответен състезател. Когато губим - губим всички. Когато печелим - отново печелим всички ", счита Валери.

На въпрос дали е изпитал гняв, че не е в Беларус с отбора и не може да помогне, Божинов отвърна:
" Не. Аз съм наясно, че до момента в който играя в Китай мъчно ще получа повиквателна за националния тим. Ако съм в Европа и селекционерът Хубчев има опция да ме гледа, тогава към този момент ще е друго ".
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР