Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за Футболист

...
Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за Футболист
Коментари Харесай

Журналистите пак избраха Димитър Илиев за №1

Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе определен за Футболист на 2020 година. Той завоюва пред Валентин Антов от ЦСКА и Антон Недялков от Лудогорец. Това е втори следващ приз на пловдивчанина, който завоюва премията и през предходната година.

60-тото издание на анкетата стартира със специфичен филм, който е отдаден на всички носители на наградата през годините. 95 спортни публицисти от 37 медии гласоподаваха в анкетата. 

Димитър Илиев събра 158 точки, Валентин Антов остана втори с 126, а на трето място се класира Антон Недялков с 72 точки.

Челната тройка бе оповестена от Министъра на спорта Красен Кралев, който съобщи: " За мен е чест да вземам участие за следващ път в тази гала. Благодаря на уредниците, че направиха всичко допустимо да проведат анкетата за 60-ти път. Изпратихме една тежка и комплицирана година. Искам да благодаря на всички хора, които поставиха старания духът и ценностната система на обичания спорт да бъде непокътнат. Тази година стартира с избора на нов народен селекционер Ясен Петров, поисквам триумф, промени в Съдийската комисия, въвеждането на ВАР ще окажат позитивно внимание. Имаме доста положителни млади футболисти, които, в случай че получат късмет и се работи вярно, ще имаме наслада и национална горделивост. Нека всички футболни хора се обединят и намерят верния път, по който да се развива най-любимия спорт. Нашите почитатели изтърпяха доста неща през последните години и заслужават мигове на наслада. Ние като страна вършим всичко допустимо да оказваме помощ. Строят се игрища, стадиони, зали. Подпомогнахме с не малко стредства детско-юношеския футбол и ще продължим да го вършим със същите темпове, тъй като това е бъдещето. Искам да пожелая триумф на всички футболни хора и дано мъдростта управлява делата през идната година ", съобщи министъра на спорта Красен Кралев.

ФУТБОЛИСТ НА 2020 ГОДИНА

1. Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) 158 точки
2. Валентин Антов (ЦСКА) 126 точки
3. Антон Недялков (Лудогорец) 72 точки


" Изключително съм разчувствуван. Това бе странна и тежка година за всички футболни хора, а и за всички хора като цяло. Надявам се оптимално бързо тези неща да отшумят. Благодаря на всички мои съотборници и на всички от клуба. Постигнахме невероятни неща предходната година. Искам да благодаря на моята брачна половинка, която постоянно е до мен. Като уредници вършиме всичко допустимо традицията да продължи. Пожелавам ви това да е последната анкета в сходен вид и след година дано всички да изпитат тръпката, тъй като усащенато е напълно друго. Горд съм и благополучен ", съобщи Димитър Илиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР