Нападателят на Борусия (Дортмунд) и националния отбор на Испания Пако

...
Нападателят на Борусия (Дортмунд) и националния отбор на Испания Пако
Коментари Харесай

Уникален Пако Алкасер: 10 изстрела във вратата - 10 гола!

Нападателят на Борусия (Дортмунд) и националния тим на Испания Пако Алкасер е единственият нападател в целия европейски футбол, който с първите си 10 удара към вратите на противниците през сезона има 10 гола.

Последното му попадение падна във вратата на Англия в дуела сред Испания и " Трите лъва " от шампионата Лига на нациите в Севиля (2:3).

Алкасер влезе като запаса в средата на втората част (57`) и по-малко от две минути (58`) по-късно към този момент бе понижил резултата до 1:3 с глава. Тук най-ясно се видя прелестното му придвижване в наказателното поле, което е пиедестал в стила на игра на нападателя.

 Снимка 382769
Източник:

Това бе десетият му удар към противниковите порти във всички шампионати в последните два месеца и десети негов гол. В момента Алкасер е състезател на Барселона, само че през това лято 25-годишният състезател бе предан чартърен в немския Борусия (Дортмунд).

И в двете срещи на национално равнище Алкасер не разочарова. Срещу Уелс на " Принсипалити " се разписа на два пъти в първия половин час, а в " огнения " мач с Испания още с влизането си донесе нужната прохлада и детонация в предни позиции за " фуриите ".

 Снимка 383171
Източник:

Любопитното е, че Алкасер съумя да вкара първите си три гола за Дортмунд във вътрешния шампионат за едвам 50 минути на терена. В нито един от двата дуела испанецът не бе титуляр. Дебютира с попадение против Айнтрахт Франкфурт, като вкара и на два пъти при обрата над Байер (Леверкузен) за по-малко от половин час.

При отдаването чартърен от Барселона в Борусия, германците си резервираха правото да изплатят всички права на играча идното лято за 23 млн. евро (плюс 5 млн. евро бонус).

 Англия победи Испания с 3:2 в дуел от Лига на нациите
31 години по-късно: Англия още веднъж победи на испанска земя

Младият отбор на Гарет Саутгейт победи Испания с 3:2
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР