Нападателят, който взе заложници в магазин във Франция, действа като

...
Нападателят, който взе заложници в магазин във Франция, действа като
Коментари Харесай

Експерт: Нападателят от Франция действа като вълк единак

Нападателят, който взе заложници в магазин във Франция, работи като вълк единак. Такова мнение изрази Мохд Абуаси, шеф на Центъра за близкоизточни проучвания.

„ Дали е последовател на „ Ислямска държава”, или член - това е под въпрос. Според мен той по-скоро е последовател, а не е член. Има разлика”, съобщи Абуаси пред Нова телевизия.

Той разяснява, че във Франция има към 5 милиона мюсюлмани, множеството от тях са от Северна Африка – Мароко, Алжир, Тунис.
По думите му огромна част от тези хора са интегрирани във френското общество, само че има и някои, които не са. „ Броят на тези терористи може да е десетки, или стотици. Винаги ще има хора, които да се поддават на пропагандата на „ Ислямска държава” и „ Ал Кайда”, разяснява Абуаси.

По думите му изследванията сочат, че главният претекст за тези набези не е стопански, а е неналичието на интеграция. „ Досега всички известни терористи, които направиха атентати във Франция, в Белгия, Холандия, бяха известни на полицията”, разяснява още Мохд Абуаси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР