НАП огласиха стряскащ факт за несъбрания ДДС. Отвратен съм, че

...
НАП огласиха стряскащ факт за несъбрания ДДС. Отвратен съм, че
Коментари Харесай

Диков: Отвратен съм от големите медии

НАП огласиха стряскащ факт за несъбрания Данък добавена стойност. Отвратен съм, че огромните медии не го отразиха. Това сподели пред Фрог нюз журналистът Сашо Диков във връзка конференцията на БОЕЦ.

На нея беше огласено, че дължимото Данък добавена стойност е в размер на 16 милиарда лева, написа " Факти.бг ".

" Направи ми усещане стряскащата цифра. Впечатли ме и безумното разминаване в информацията за несъбраното Данък добавена стойност сред министерство на финансите и Национална агенция за приходите. Първите са декларирали, че нямат данни, а вторите, които са подчинени на първите, са я дали. Адмирации за шефа на Национална агенция за приходите, че е дал информацията, разяснява Диков.

" Има, обаче нещо, което безусловно ме отврати. От 11 часа в постройката на Българска телеграфна агенция е имало конференция за БДЖ. Следващата конференция от 12 часа беше на БОЕЦ. Лично с очите си видях по какъв начин в 12 без 3 минути, екипът на Българска национална телевизия си потегли без да остане. В 12 без 2 минути оператор на БТВ в детайли снимаше яйцата, които са хвърлени по постройката на Българска телеграфна агенция. Но по-късно БТВ ги нямаше на конференцията. Човек от БиАйТи слезе в 12 без една по стълбите. Попитах го: Няма ли да останеш? А той ми рече: Никой не ми е споделил.

Супер скандално е, че на тази конференция ги нямаше Българска национална телевизия и БНР. Българска национална телевизия ги нямаше и на кръглата маса за свободата на словото, проведена от съюза на издателите. Наистина не мога да си обясня. Тук не става дума, че БОЕЦ провежда митинг пред Висш съдебен съвет. Става дума за формален документ на Национална агенция за приходите, от който е видно, че Данък добавена стойност в размер на 16 милиарда лева е насъбран от 2000-та година до момента. Докато течеше конференцията на БОЕЦ, в залата стояха две камерки на Евроком и СКАТ и то първоначално.

Видях, че в листата на участниците са се записали сътрудници от Труд, Монитор и Телеграф. Интересно ми е каква ще е реакцията и гледната им точка. Ще е любопитно да се види какво ще е отношението на тези медии към шефката на Национална агенция за приходите, огласила информацията за несъбраното Данък добавена стойност. Точно този факт би трябвало да съставлява интерес за всяка медия, тъй като касае всички хора ", сподели още журналистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР