Наоми Осака спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия

...
Наоми Осака спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Наоми Осака отново прегърна трофея от Откритото първенство на Австралия

Наоми Осака завоюва втора купа от Откритото състезание на Австралия по тенис! Представителката на Япония се оправи за по-малко от час с американката Дженифър Брейди и победи с 6:4, 6:3.

За 23-годишната Осака това е четвърта купа от Големия шлем. Звездата ѝ изгря през 2018 година, когато на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати изуми света, побеждавайки Серина Уилямс. През 2019 година тя бе шампионка на Австралия, а през 2020 година - още веднъж победи в Ню Йорк.

Снимка: Reuters

Родената в Япония тенисистка взе участие в главната скица в Австралия за шести път. Успехът в Мелбърн ще прати Осака на второ място в международната класация. В началото на шампионата тя беше трета. Лидерка остава Ашли Бартли, която отпадна на четвъртфинал.

Снимка: Reuters

" Благодаря ви, че отворихте сърцата си за нас и бяхте на трибуните. Знаех, че против Дженифър ще е доста мъчно, изиграхме страховит мач с нея на Откритото състезание на Съединени американски щати. Дженифър, ти ще постигнеш още доста! Тези няколко седмици тук бяха невероятни, а екипът ми е към този момент като семейство, толкоз време изкарахме дружно. ", съобщи Осака с купа в ръце.

Турнирът в Австралия се организира с аудитория по трибуните, само че при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения. Тенисистите бяха подложени на карантина при идването си, като част от тях можеха да упражняват, а други нямаха право да излизат даже от стаите си.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР