Намиращият се на последното 18-о място в Бундеслигата отбор на

...
Намиращият се на последното 18-о място в Бундеслигата отбор на
Коментари Харесай

Последния в Бундеслигата уволни треньора си

Намиращият се на последното 18-о място в Бундеслигата тим на Фортуна Дюселдорф приключи връзките си с треньора Фридхелм Функел, оповестява ДПА. 66-годишният Функел напуща поста си, откакто тимът претърпя две следващи провали и се закотви на дъното на класирането след зимната пауза.

Уве Рьослер, който е някогашен футболист на Манчестър Сити и Саутхямптън, а също по този начин е бил управител на Уигън и Лийдс, ще поеме тима до няколко часа с желанието да обърне ориста в интерес на червено-белите от Дюселдорф.

Иначе Функел се радваше на голяма известност измежду локалната общественост и почитателите, откакто пое тима от Дюселсдорф през амрт 2016-а година и съумя да го избави от изпадане от Втора в Трета лига. През 2018-а година той направи тима любимец за промоция, която в следствие завоюва. Отгоре на всичко, в първия сезон в елита на немския футбол отборът приключи на 10-о място.

Преди месец той даже възобнови контракта си до юни 2021-а година и всички смятаха, че отборът ще бъде избавен. Но нещата се усложниха с някои неуместно изгубени мачове, а Фортуна има 18 маркирани гола в 19 мача. Следващата им среща е в събота с Айнтрахт Франкфурт./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР