Намиращият се на 172-о място в ранглистата на АТР бразилец

...
Намиращият се на 172-о място в ранглистата на АТР бразилец
Коментари Харесай

Бразилец елиминира Даниил Медведев в Париж

Намиращият се на 172-о място в ранглистата на АТР бразилец Тиаго Сейбот Вилд отстрани един от кандидатите за купата в Откритото състезание на Франция по тенис Даниил Медведев (Русия).

Бразилецът не се съобщи в борба, траяла 4 часа и 15 минути и победи с 7:6(5) 6:7(6) 2:6 6:3 6:3.

Без никакво подозрение това е най-голямата победа в кариерата на Тиаго Сейбот, който с изключение на всичко пристигна и от квалификациите.

Още при започване на срещата се видя, че въпреки и без опит, Сейбот Вилд се сбори крепко. И въпреки да изоставаше с пробив, съумя да го върне и да изпрати първия сет в тайбрек.

Там той дръпна с 6:3 и при три сет-бола съумя да поведе. Втория сет също стигна до тайбрек, само че този път представянето беше напълно друго.

Медведев атакуваше гневно, с цел да обърне хода на мача, само че 23-годишният латиноамериканец не се съобщи до тайбрека.

В третата част Медведев завоюва с 6:2, само че резултатът не трябва да подвежда, тъй като му беше доста мъчно. Двамата си размениха пробиви до 2:2, след което руснакът мина безусловно през „ иглени уши “, с цел да измъкне пробив и подаване.

Четвъртата част беше решена от ранния пробив на бразилеца, който дръпна с 2:0, след което по още едно взето противниково подаване в двете направления не промени хода на сета.

В решителната пета част нервите на московчанина не устояха, откакто той стартира доста по-активно. Общо пет пробива бяха направени в двете направления, само че Сейбот Вилд не се съобщи и от първа опция си взе мача.

Четвъртият подложен в мъжката скица Каспер Рууд се класира във втория кръг на Откритото състезание на Франция с победа с 6:4 6:3 6:2 над шведския квалификант Елиас Имер.

Норвежецът ще се опита да стигне за втора поредна година на край в Париж.

През цялото време Имер не съумя да се опълчи на напористия норвежец и разумно отстъпи в три сета.

Рууд сподели класа с гръмотевични уинъри от главната линия и очевидно не беше в въодушевление да забавя темпото нито за момент.

Американецът Томи Пол, номер 16, отстрани швейцареца Доминик Щрикер (Швейцария) 6:3, 6:2, 6:4.

Николас Хари от Чили продължава с положителната си форма и се оправи без напрежение в три сета с боливиеца Уго Делиен с 6:4, 6:4, 6:2.

В напълно австралийски конфликт Макс Пърцел преодоля Джордан Томпсън със 7:5, 1:6, 6:4, 6:4.

Германецът Александър Зверев ce върна на кортовете във френската столица с победа. Той се оправи с южноафриканеца Лойд Харис със 7:6(6), 7:6(0), 6:1. след 2 часа и 43 минути игра.

В първия сет Зверев не съумя да вземе превъзходство, като пробиви нямаше и тайбрека беше решен от дребни грешки на Харис.

Във втората част сюжетът не беше доста по-различен с дребната разлика, че двамата си размениха по един пробив.

В третата част Зверев бе безапелационен и даде единствено един гейм.

Така финалистът от " Ю Ес Оупън " смени настроението от френската столица, където преди година скъса връзки на десния гален на полуфинала против Рафаел Надал.

Травмата извади Зверев от игра за повече от половин година, а възобновяване му мина много по-тежко от предстоящото.

Зверев ще срещне Алекс Молчан, който в профил французина Юго Гастон с 6;1, 7:6(4), 6:4, във втория кръг.

По обявата работи: Петър Ненов БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР