Намирането на златната среда между атрактивното и коректното в рекламата

...
Намирането на златната среда между атрактивното и коректното в рекламата
Коментари Харесай

За златната среда между атрактивна и коректна онлайн реклама призова Маргаритов

" Намирането на златната среда сред атрактивното и правилното в рекламата ще защищити потребителите от заблуди ", изясни ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите - КЗП Димитър Маргаритов по отношение на информацията, че през тази година за първи път разноските за търговски известия в уеб-пространството ще доближат 40% от всички изразходвани за тази цел средства в международен мащаб.

Това е изключително годно е за онлайн средата, тъй като напоследък и в бъдеще евентуално тя ще бъде главният терен, на който ще се излъчват тези послания, добави той. " Процесът на промяна е обвързван с това, че дейните и младежите прекарват от ден на ден своето време в Интернет - в обществените мрежи и платформи за електронно наличие ", разяснява Маргаритов. От този месец предплатените в личната ни страна абонаменти за онлайн наличие са налични на територията на Европейския съюз, без значение в коя държава-членка се намирате.

" Отпадането на виртуалните граници в онлайн средата в допълнение подтиква увеличението и на рекламните послания, които се излъчват през Интернет. Социалните мрежи въздействат от ден на ден освен върху общуването сред хората като цяло, само че и върху потребителското държание. Те все по-често се употребяват и за търговия - консуматори си дават едни на други опцията да търгуват разнообразни артикули, а и самите търговци осъзнават, че това е мястото за най-активно другарство. Това крие своите опасности за потребителите ", добави Маргаритов.

На фона на всичко това, както и на данните, че към половината население на света употребява Интернет, а 70% от хората там пазарят в Мрежата, се обрисува нуждата от създаване на просвета, която да не разреши потребителите да станат жертва на опити на търговците за нелоялни практики.

Това е изключително значимо с оглед събитието, че " рекламата като артикул на творчеството постоянно може да съдържа илюстрация на въображение - не можем да чакаме да е безусловно реалистична и припокриваща се с действителността. Именно това я отличава от всички други послания, които могат да носят информация за дадени артикули ", разяснява Маргаритов.

" Същевременно си даваме сметка, че в някои случаи могат да бъдат отправяни заблуждаващи послания, погрешна информация, които чрез рекламата и по-атрактивните чисто образни послания да доведат до това потребителите, които по-прибързано вземат решения или недообмислят някои моменти, да закупят неща, които не са им потребни или след това да открият, че не са били преференциални за тях ", добави той.

" Търговците би трябвало да имат схващане, както при пласирането на продуктите чрез онлайн магазините и платформите, по този начин и когато избират рекламист и утвърждават направената от него реклама за техните артикули с оглед коректността и лоялността, вместо да се търси заблуждаващият детайл и това, което може да донесе лесна облага ", изясни ръководителят на КЗП. В Интернет средата и обществените медии доста по-бързо, в сравнение с във всяка друга информационна атмосфера се схваща, когато има нередности.

" Когато се подхожда рационално, ще могат да бъдат извлечени по-скоро изгоди, в сравнение с неприятности от този вид другарство и метода, по който се развиват в актуалния свят връзките във виртуалната среда ", добави Маргаритов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР