Намираме се в ситуация Индиана Джоунс. Колкото повече се окопава

...
Намираме се в ситуация Индиана Джоунс. Колкото повече се окопава
Коментари Харесай

Анализатори: Намираме се в ситуация ”Индиана Джоунс”, властта ще е интересна само на археологията

Намираме се в обстановка ”Индиана Джоунс ”. Колкото повече се окопава властта, толкоз повече ще бъде обект на разкопки. Желанието да се вкопава, ще е дотам, че историците няма да я разясняват и ще е забавна единствено на археолозите. Така Кин Стоянов разяснява на 14-ия ден от митингите ситуацията в страната и ината на властта.
Ако държавното управление не подаде оставка, то ще е обречено. Това е краят на политическата им кариера. И те знаят, че техните командири ги е боязън да си подадат оставката. Борисов желае да си подаде оставката, само че не му дават, сподели " В почтено казано с Люба Кулезич " по Евроком конституционалистът доц Атанас Славов.

Исканията на протестиращите ще са задоволени в случай че има рестарт на системата посредством избори. Когато си изгубил доверието на обществото, няма по какъв начин да произведеш устойчиво ръководство. Няма по какъв начин да проведеш някакви ограничения. Необходими са избори през октомври, с цел да се сформира ново държавно управление. Орешарски подаде оставка юни месец и есента имахме ново държавно управление, добави той.

Не съм последовател на концепцията, че би трябвало кръв да се пролее. Кръвта не взема решение нищо. Изключвам провокациите и малтретирането на младежи от полицията, уточни Кин Стоянов.

Демокрацията няма потребност от проливане на кръв, това е за деспотичните режими. Правото на митинг и опозиция е обезпечено в множеството конституции на демократичните страни. Това право е естествено право. И става тогава, когато държавното управление злоупотребява с властта си. Едно е да блокираш кръстовища, друго е национална стачка- цялостен блокаж без синдикати и проведена мощ. И третата догадка, когато предприемаш акции - белия рейс, пердашене на хора. Не съм за окървавяване на митингите, уточни доцентът.

Предупреждавах Христо Иванов да не прави либерален комсомол. Слушах една тяхна говорителка. Трябва да се внимава с измененията, счита синът на Радой Ралин.

Няма повече да влагаме в един парламент, който за огромна част от българските жители не е внушителен.., сподели Славов.

Президентът има значим ход - да разгласи обществено какви ще са измененията. Да се убеждаваме за конституционни промени - няма смисъл. Ако не подадат оставка, би трябвало измененията обществено да се разгласят. Има съответни хрумвания, оповестени на митингите. Те са напълно практични. Промените препоръчани от Демократична България са доста съответни. Ако желаеме смяна би трябвало Конституцията да се помени. Президентът има лично съображение да изиска конституционни промени, препоръчани от Демократична България и цивилен организации, уточни онституционалистът.

Няма повече да влагаме в един парламент, който за огромна част от блгарските жители не е внушителен, добави той.



Колкото повече се вкопава Гешев, толкоз повече и той ще става археология. Дори и да си изкара мандата, ще остане археология, уточни Стоянов.

Доц. Славов също разяснява ситуацията на основния прокурор: Когато се напече ситуацията излизаш или в отпуск, или в болнични. Някой му е пошепнал, че бумерангът се завръща. Започва инспекция за Росенец, за Топлоелектрическа централа " Варна ". Прокуратурата би трябвало нещо да симулира. Отпуската е прелестно нещо - не може да има дисциплинарна сесия. Но морално Гешев е капитулирал. Въпрос на време е Съединени американски щати да отдръпват доверието си. И да му се отнеме достъпа до класифицирана информация, посоч доцент Славов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР