Намираме се в едно сериозно темпо на ваксинацията. За вчерашния

...
Намираме се в едно сериозно темпо на ваксинацията. За вчерашния
Коментари Харесай

Бургас е зареден с ваксини, возят с автобуси желаещите да се ваксинират

Намираме се в едно съществено движение на имунизацията. За вчерашния ден имунизираните у нас са над 21 000. Това сподели зам.-министърът на опазването на здравето доцент Евгени Григоров, който инспектира имунизирането в Бургас, съобщи Българска национална телевизия.

На територията на област Бургас има 25 имунизационни пункта, всички от тях работят и са заредени с ваксини. Предстои откриването на два нови имунизационни пункта. 11462 души до момента са имунизираните в област Бургас.

Към сегашния миг работят два мобилни екипа за региона, които имунизират искащи в отдалечени региони. При нужда ще бъдат разкрити и още мобилни екипи, увери Григоров.

Област Бургас, както и всички останали области у нас, има и своя денонощен кабинет, който се намира в УМБАЛ " Бургас ". Гражданите, които желаят да бъдат имунизирани могат да го създадат и през нощта.

Областната администрация е провела рейсове, които могат да извозят хората до имунизационните пунктове и да ги върнат. Личните лекари също са получили ваксини.

Приоритетно върви имунизирането на членовете на РИК и СИК. Вече има над 500 души, които имат първа доза ваксина. Общо 621 членове на изборни комисии ще бъдат имунизирани до края на работния ден.

Здравнонеосигурените могат да се имунизират или на територията на РЗИ-тата или в някои от другите 25 пункта.

В петък в Бургас следва да се създадат още 800 имунизации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР