Намирам се на едно много красиво място, в един от

...
Намирам се на едно много красиво място, в един от
Коментари Харесай

Ангелкова рекламира Боровец на световна коференция с водещ от BBC |

„ Намирам се на едно доста красиво място, в един от нашите най-стари ски курорти Боровец. Бих желала да поканя всички Вас тук за Вашата зимна почивка. “ С тези думи Николина Ангелкова, министър на туризма в интервала 2014-2020 година се обърна към участниците и феновете на Конференцията за интернационален туризъм и вложения (), която се организира в Лондон в партньорство с World Travel Market (WTM London).

Вчера вечерта, 01.11.2021 година, в границите на първия ден от събитието Николина Ангелкова взе участие онлайн по тематиката „ Възстановяване на районните дестинации посредством реклама и вложения за повишение на туристопотока “, с модератор Раджан Датар, публицист и водещ в BBC. „ В България има доста благоприятни условия за разнообразни типове туризъм, които можем да предложим. И по-специално изискванията за зимен туризъм в едни от най-хубавите ни ски курорти Боровец, Банско и Пампорово. Трябва да насърчим хората да продължат да работят в бранша. Особено в този момент, когато срещаме усложнения с рестрикциите в пътуванията, както и с имунизацията. Тук, в хотела в Боровец, където се намирам, целият личен състав е имунизиран. Това значи, че всички туристи, които ще дойдат през сегашния зимен сезон ще се усещат спокойни и сигурни “, добави Ангелкова.

Форумът се организира в границите на 41-то издание на интернационалното туристическо ревю World Travel Market в Лондон, където България се показва с народен щанд. Събитието събира десетки хиляди гости всяка година. „ Англия е измежду най-важните ни туристически пазари, както за летния, по този начин и за зимния ни туризъм “, изяснява Ангелкова. Целта на срещата в Лондон, която събира елита на туристическата промишленост от държавния и неправителствения бранш, е да изследва задълбочено и експертно опциите да се рестартира промишлеността, след стагнацията в резултат на COVID-19 и да се концентрира върху сериозни въпроси от дневния ред на бранша. „ Трябва да приемем, че към този момент живеем в нова действителност. За да реализираме още веднъж равнищата от 2019 година е належащо да предоставим усъвършенстван туристически артикул, ребрандиране на дестинациите и общи старания. За да успеем да реализираме това, ролята на държавните управления, които да поддържат бранш туризъм в тези сложни времена, е от значително значение “, съобщи още Ангелкова по време на присъединяване си във форума.

Николина Ангелкова е втора в листата претенденти за национални представителите на ГЕРБ-СДС за 26 МИР. Участва в Конференция за интернационален туризъм онлайн от курорта Боровец, който се намира в община Самоков, част от София област. Целта е с изключение на включването й като представител по време на форума, да бъде привлечено вниманието към зимните ни туристически курорти и готовността им да посрещат туристи за сегашния ски сезон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР