Намеците за продължаване на агресивната политика от Фед окрилиха Wall ...

Намеците за продължаване на агресивната политика от Фед окрилиха Wall

Намеците за продължаване на агресивната политика от Фед окрилиха Wall Street

Намеците за продължение на нападателната политика от Фед окрилиха Wall Street Технологичният бранш, който понесе мощен удар и изпрати S&P 500 на меча територия този месец, поведе пазарния отскок в срядаПрепоръчай (0)
Водещите показатели на Wall Street приключиха борсовата сесия в сряда с растежи, откакто Федералният запас усили главната си рента със 75 базисни пункта – най-голямото покачване от 1994 година насам, и алармира, че може да продължи с по-агресивната политика.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави над 300 пункта (1%). Широкият измерител S&P 500 пък е нагоре с 1,5%, а софтуерният Nasdaq Composite с 2,5%.

Търговията бе волатилна след оповестяването на решението на централната банка, само че се стабилизира в посока нагоре, откакто шефът Джером Пауъл съобщи на конференция, че на идната среща през юли е евентуално да има ново покачване от 50 или 75 базисни пункта.

Акциите на Boeing , както и на други компании, тясно свързани с икономическия напредък, нарастнаха с вярата, че лихвите ще порастват, без да изпращат стопанската система в криза. Книжата на Boeing прибавиха с 9,5% към цената си.

Технологичният бранш, който понесе мощен удар и изпрати S&P 500 на меча територия този месец, поведе пазарния отскок в сряда. Акциите на Amazon и Tesla нарастнаха с по над 5%, а тези на Netflix прибавиха 7,5%.

Възстановяване означи и сегментът на пътуванията. Круизните компании Carnival и Norwegian Cruise Line означиха повишаване на книжата от 3,4% и 5,5%. Акциите на авиолиниите Delta и United нарастнаха със надлежно 1,8% и 2,4%.

Днешните растежи са факт, откакто S&P 500 означи 5-дневна губеща серия и се оказа на меча територия. Индексът е надолу с 3% тази седмица и е на 22% от последния си връх от началото на януари. Dow също постави завършек на 5-дневна губеща серия.

При американските държавни скъпи бумаги доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации понижава до надлежно 3,312% и 3,347%.

Доларовият показател също се намалява с 0,8% до 104,73 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола понижава. Фючърсите върху американския лек недопечен нефт WTI се търгуват за 115,81 $ за барел, което е спад от 2,6%. Тези върху интернационалния бенчмарк Брент пък се разменят за 118,79 $ за барел, което е спад от 2%.

Златото обаче нараства с близо 1,2% до 1834,5 $ за тройунция.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg