Намерили сте по-добра възможност за кариерно развитие и напускате работата

...
Намерили сте по-добра възможност за кариерно развитие и напускате работата
Коментари Харесай

Напускате работа. Колко откровени трябва да сте в последния си ден?

Намерили сте по-добра опция за кариерно развиване и напускате работата си. Браво на вас, само че преди да се захванете с новата си активност, би трябвало да приключите на чисто на досегашното си работно място.

В такива моменти доста хора се изкушават да кажат всичко, което им е било на сърце през миналите години, да се оплачат от неща, които са ги дразнели, само че които не са смеели да посочат, да хвърлят в лицето на шефа остри рецензии и така нататък Доколко обаче е рационално това?

Замислете се до каква степен си коства да го вършиме. Може би ще ви олекне, само че ще провокира ли някаква значима смяна? Възможно в вместо това да сътвори проблеми на сътрудниците, които остават да работят там.

Ако неколкократно сте посочвали на началника си неща, които не сработват добре и той не ви е обръщал внимание, надали ще ви чуе и в последния ви ден. А и не заслужава да черпи от вашата експертиза, в случай че до този миг не я е оценявал уместно.

Тъжната истина е, че в множеството случаи шефовете не се вълнуват от мнението на напускащите чиновници и мъчно взимат под внимание рецензии, идващи от тях. По-страшно е, когато не се вълнуват от мнението и на актуалните си подчинени - това към този момент е причина за съществени неразбирателства.

Не забравяйте и друго - всичко се случва, може някой ден да се върнете на тази работа или да ви се наложи да си партнирате с компанията. Ако сте се разделили с неприятно, това може да провали бъдещи благоприятни условия за вас. Оставайте си вратата отворена за всеки случай.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР